• Головна
  • ТОП-5 рекомендацій по заміні автомобільних дисків
Новини компаній
19:01, 21 лютого 2023 р.

ТОП-5 рекомендацій по заміні автомобільних дисків

Новини компаній

Заміна дисків на авто може стати нелегкою задачею для недосвідченого власника авто, адже необхідно врахувати дуже багато параметрів. Виробники пропонують широкий спектр моделей і матеріалів, форм і розмірів. Також хочеться брати до уваги і їхні зовнішні характеристики, адже не хочеться закривати колеса нестійкими ковпаками.

ТОП-5 рекомендацій по заміні автомобільних дисків, фото-1

Головні ознаки того, що час міняти диски

Сталеві й титанові диски мають різний термін експлуатації, проте загальні ознаки виходу з ладу схожі:

  • наявність тріщин чи глибоких подряпин;

  • сильна деформація;

  • пошкодження опорної частини;

  • відсутність певного елементу.

При неглибоких зовнішніх подряпинах, якщо справа стосується кованих чи литих дисків, можна провести полірування та фарбування. Це допоможе замаскувати недоліки екстер'єру. Штамповані моделі мають не надто привабливий вигляд і їх прикривають ковпаками.

Також варто враховувати й сезон. Не всі автолюбителі беруть це до уваги, проте в залежності від пори року конкретні види дисків можуть бути більш актуальними. Важкі сталеві диски забезпечують краще зчеплення з дорожнім полотном взимку, а легкосплавні моделі більше підходять для весняно-літнього періоду.

Найпопулярніші типи дисків та їхні особливості

Автомобільні диски ділять на різновиди за способом їх виготовлення. Головними вважаються три:

  1. Штамповані. Недорогі, легко відновлюють форму. Виготовляються зі сталі, тому важкі. Ще один недолік — мають неестетичний вигляд.

  2. Литі. Легкі та міцні, представлені в усіх можливих дизайнах.

  3. Ковані. Вважаються найміцнішими та рекомендовані до важких або швидкісних авто.

Перші найпопулярніші завдяки доступній вартості, їх зручно ремонтувати та недорого замінити. Проте решту виготовляють з алюмінієвого або магнієвого сплаву, що зменшує витрати палива та покращує маневреність.

Різниця між б/в та новими дисками

Купувати вживані диски категорично не рекомендується, адже невідомо, в якому вони стані насправді. Ковані та штамповані моделі легко виправити на спеціальному станку та відновити попередню форму. Але в певний момент, після п'ятої чи десятої правки, метал втомлюється і втрачає необхідну пружність. Тобто при найменшій перепоні чи підвищенні швидкості він може розвалитися в дорозі.

Нові диски теж варто обирати акуратно, довіряючи лише надійним виробникам. Але шанс натрапити на неякісний виріб значно менший, ніж у випадку з уживаними.

Як відрізнити оригінал від підробки

Відносно нещодавно законодавство України почало розрізняти три види дисків у плані автентичності:

  1. Оригінали. Вироблені заявленим брендом і відповідно марковані.

  2. Ідентичні. Виготовлені на тому ж обладнанні, проте без маркування.

  3. Репліки або підробки. При схожому зовнішньому вигляді не відповідають зазначеним параметрам.

Визначити оригінал можна лише за спеціальним маркуванням, яке кожен бренд вільно публікує в інтернеті. Проте більшість підробок видно неозброєним оком за ознаками наявності швів, кривизни та інших недоліків.

На що впливають параметри диска

В інструкції до автомобіля обов'язково є розділ з технічними характеристиками дисків та шин, дозволених для конкретного транспортного засобу. Вносити зміни не заборонено, але до певного моменту. Далі колесо буде тертися об крило або просто не стане на передбачене місце.

Також зміна ширини, висоти та вильоту диска впливатиме на керованість автомобіля. Ці параметри та їх взаємовплив можна вираховувати за допомогою спеціального калькулятора, який є в кожному автомобільному інтернет-магазині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#AvtoDiski
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...