• Головна
  • Як не розгубитися в морі снастей. Як правильно вибрати снасті та аксесуари для риболовлі
Новини компаній
17:00, 3 лютого 2023 р.

Як не розгубитися в морі снастей. Як правильно вибрати снасті та аксесуари для риболовлі

Новини компаній

Як правильно вибрати снасті та аксесуари для риболовлі

Рибний лов - захоплення, в якому майстерність приходить з досвідом. Однак якість і розмір улову залежить не тільки від спритності рук, а й від того, яке спорядження використовує рибалка. Якщо якість вудлища чи спінінга залишає бажати кращого, то й сподіватися на гарну здобич не варто. Тому перш ніж поринути у нове хобі, бажано проконсультуватися з досвідченими рибалками та експертами. Вони порадять рибальський магазин Києва, в якому можна підібрати приманки, годівниці, поплавці та інше спорядження для риболовлі. Про те, як орієнтуватися в цьому асортименті, ви дізнаєтесь у статті.

Як не розгубитися в морі снастей. Як правильно вибрати снасті та аксесуари для риболовлі, фото-1

Як не розгубитися в морі снастей

До того як вирушити до магазину, потрібно визначити мету рибалки. Це допоможе скласти список снастей, які стануть у пригоді для лову плотви, щук, лящів, жерехів, карасів, окунів або іншої риби. Неможливо керуватися рекомендаціями конкретних виробників, оскільки жоден з них не дасть 100% гарантію гарного вилову. Зібравши інформацію по крихтах, можна скласти арсенал навіть із недорогого спорядження та заощадити бюджет.

У кожному виді риболовлі використовуються свої снасті. Попри те, що зовні вони схожі між собою, функціонал їх суттєво відрізняється. Тому жоден рибалка не поставить на фідерне вудлище поплавок, а на болонське - приманку для спінінга.

Умовно рибальські снасті можна розділити на кілька груп:

  • для поплавцевого лову,
  • для фідера,
  • для спінінгового лову,
  • для донного лову,
  • зимові
  • бортові,
  • жерлиці.

При виборі спорядження для кожного з цих способів риболовлі орієнтуються на одні й самі параметри – розмір, форма, матеріал, вага. Для гачків, котушок та волосіні використовуються інші параметри.

Як не розгубитися в морі снастей. Як правильно вибрати снасті та аксесуари для риболовлі, фото-2

Додаткове спорядження

Якщо на перших етапах кар'єри рибалка може обмежитися універсальним переліком снастей, згодом його арсенал багаторазово збільшується. Це пов’язано з тим, що у кожного методу своє устаткування. Звідси випливає ще одна проблема - як і де все це спорядження зберігати. Добре, якщо рибалка має у своєму розпорядженні гараж, сарай або підвал, де може розмістити все своє «добро». Якщо ж він живе у звичайній квартирі, то доставлятиме незручності всім членам родини. У цьому випадку потрібно вести запис спорядження та дотримуватися рекомендацій, які допоможуть купувати лише найнеобхідніше.

Тим, хто планує практикувати лов на фідер, потрібно бути готовим до того, що спорядження буде багато. І це стосується не лише фідерної платформи. Крім неї, знадобляться:

  • міксер для замішування підгодовування,
  • відро,
  • садок,
  • підхоплення,
  • кукан,
  • екстрактор,
  • льодобур (для підлідної риболовлі).

Кожна снасть має бути зручною, функціональною та надійною. Якщо купувати лише дороге обладнання, це «роздмухує» бюджет. Якщо вибирати лише низькосортні елементи, то на нарощування досвіду потрібно кілька років. До того ж у цьому випадку навіть справжній ентузіаст перестане отримувати задоволення від риболовлі. Уникнути помилок допоможуть огляди та експертні статті, у тому числі нашого блогу.

Огляди снастей

На сайті Condor Fishing є розділ «Блог», в якому зібрані новини для любителів риболовлі. Рибалка-початківець повинен самостійно шукати інформацію, щоб згодом навчитися орієнтуватися в рибальських снастях. Маючи знання та елементарний досвід, можна з часом правильно вибрати вудилища, котушки та інше спорядження для конкретного виду риболовлі та під умови конкретної водойми. Буває, що навіть незначна, на перший погляд, деталь визначає результат риболовлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...