• Головна
  • Різниця між сталевими, керамічними та поліетиленовими плитами
Новини компаній
15:00, 20 січня 2023 р.

Різниця між сталевими, керамічними та поліетиленовими плитами

Новини компаній

При виникненні потреби купити бронепластини варто враховувати не тільки розмір пластин та вартість, а й замислитися над спеціальними характеристиками виробів. Для правильного вибору покупцеві потрібно ретельно вивчити експлуатаційні критерії виробів та проаналізувати умови, у яких буде використовуватися виріб, доповнений обраними пластинами.

XH0wWcLjG4Wj8hontgpLYyiW0rOAkd4wIkoyMtTJsFIKXvXd7_DcCXqqlcq8WVXss6sVk4U7EfmvYJiWVCpRk8esejjmwduQejD-QETT6l3xDnOEwQWTDfPtYvZMO4gp3y1aGHH0RyiWKINIUwxLy-wUiuO5hmlhNu-ghp0FEvmlsHno_krmuG4wWLjITw

Типи та різновиди плит для бронежилетів

На сьогоднішній день в Україні можна знайти та придбати пластини для броньованих жилетів трьох різновидів, що відрізняються за матеріалами. Промисловість випускає плити до бронежилетів зі сталі (металу), різних сплавів, кераміки, кевлару або поліетилену.

Від виду та характеристик використаних матеріалів залежить клас бронежилетів. Сталеві та керамічні пластини дозволяють надійно захистити бійця від ворожих куль з автоматів та затримати осколки від снарядів зброї великого калібру, гранат та інших засобів для ведення бою. Саме такі пластини використовують у найбільш популярних серед військових бронежилетів 4-го класу захисту. Досить часто сталеві чи керамічні плити комбінують з виробами з кевлару або поєднують з поліетиленовими вставками.

Переваги та недоліки різних видів пластин

Всі види плит для бронежилетів мають певні переваги та недоліки. Серед головних характеристик, за якими проводять порівняння покупці, виділяють:

  • вартість;

  • вагу;

  • захисні властивості.

Металеві плити дозволяють надійно захистити бійців на полі бою. Технічні характеристики виробів такого типу дозволяють зменшити небезпеку при прямому потраплянні куль автомата. Сталеві пластини здатні затримати невеликі шматочки снарядів великокаліберної зброї.

При влучанні куль вставки деформуються, але не втрачають жорсткості. Вартість плит зі сталі можна віднести до середнього цінового сегмента, і сама тому сталеві бронепластини мають попит. Тверду броню досить часто компонують з іншими різновидами захисних матеріалів.

Попри великий попит вставки зі сталі мають і певні недоліки. Головним мінусом пластин такого підвиду експерти називають високу вагу. Носити плити такого типу довгий час доволі важко. До того ж висока вага вставок негативно впливає на чохол бронежилета, який швидко зношується.

Аналогом сталевих пластин можна вважати керамічні пластини для броні. Менша вага та висока стійкість до механічних ушкоджень – вагомій плюс на користь збільшення попиту у сьогоденних умовах. Головним недоліком такої броні можна назвати вельми вискоку вартість, але це компенсується високою зносостійкістю: при потраплянні у бронежилет уламка розірваного снаряда вставка отримує пошкодження, але при цьому вона залишається цілою. Керамічна плита стане непридатною до використання лише у випадку попадання в одну й ту ж саму точку.

JDVj4BtHuLgHWhbMYGWYfrB1u97Da3gCvVBanS4UkhswbbDZwtSYVz-0hWzAU1zBA-zCY60hTPJQK127TD_JJ_jo9rvxsitJoYWA3RqAmYgEGgQb70mQzmRmv-uXId2u5u3FixDSuijHjLtXw_eOgNy28JBrRpN656IYFhma2PNyHtKhT5Q5zHh89X5njA

Поліетиленові та кевларові плити мають невисоку масу та відрізняються демократичною ціною. При цьому захисні опції такого формату бронеплит досить низькі. Вставки з кевлару здатні зменшити силу удару при влучанні з травматичної зброї та пістолетів. Вони не здатні затримати кулі від автоматів або захистити від уламків. При цьому кевларові вставки можна комбінувати зі сталевими чи керамічними, що надає змогу значно покращити характеристики захисних елементів військового одягу.

В Україні придбати якісні плити для броньованих жилетів кожен охочий може в інтернет-магазині Арсенал Патріота. Вибрати потрібний виріб у каталозі можна за лічені хвилини завдяки розширеному функціоналу на сайті. За необхідності отримання консультації спеціалістів, що дозволить обрати найкращий варіант бронеплит, покупці завжди можуть зателефонувати консультантам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...