• Головна
  • Як вибрати недорогий ліхтар на час блекаута
Новини компаній
12:07, 19 січня 2023 р.

Як вибрати недорогий ліхтар на час блекаута

Новини компаній

У поточних реаліях ліхтар – це фактично предмет першої необхідності для кожного з нас. Складно уявити собі українську сім'ю, яка обходиться без нього. Навіть, якщо у вас уже є ліхтарик, новий точно не буде зайвим. По-перше, це хороша підстраховка на випадок поломки наявного, по-друге, для різних завдань зручніше використовувати окремі джерела світла. Про те, як вибрати недорогий ліхтарик залежно від ситуації, розповімо в цій статті.

Як вибрати недорогий ліхтар на час блекаута, фото-1

Вибираємо тип ліхтаря 

Найпопулярнішими для використання під час блекаутів є ручні, налобні та ліхтарі-лампи (кемпінгові). Для виконання домашніх завдань краще замовити ліхтарик налобний. Його вага мінімальна, він видає спрямоване світло і водночас звільняє ваші руки. З ним зручно мити посуд, прибирати, виконувати дрібний ремонт. Потім можна зняти фіксатори і використовувати прилад як звичайне джерело постійного світла.

З налобним ліхтарем зручно й на вулиці в темний час доби – особливо, якщо ви несете в руках сумки. Якщо ви не обтяжені ношею, то оптимальним буде ручний варіант – ним легше висвітлювати певні ділянки дороги й переходити дорогу під час вимикання світлофорів. 

Якщо ви хочете отримати джерело постійного світла, розгляньте кемпінгові ліхтарі. Їхню популярність серед туристів забезпечують такі переваги:

  • створюють затишок завдяки теплому світлу;

  • довго тримають заряд;

  • добре захищені від вологи.

Також їх зручно підвісити під стелю, щоби було освітлено все приміщення.

З недоліків – більш висока вартість, порівнюючи з перерахованими вище.

Батарейки чи акумулятор

Найкраще, якщо у вас будуть ліхтарі з різними варіантами джерела живлення. Це дасть вам змогу даремно не витрачатися на купівлю нових батарейок і залишатися з освітленням у разі тривалого блекауту. Для бюджетних ліхтарів не завжди є сенс окремо докуповувати акумулятори, плюс самі акумулятори часто ламаються.

Перед покупкою обов'язково звертайте увагу на те, скільки годин працює ліхтар на одному заряді/батарейках. Якщо його потрібно заряджати, уважно дотримуйтесь інструкції. Якщо ви залишите ліхтар заряджатися на кілька годин більше, ніж потрібно, він може легко вийти з ладу. Ідеально, якщо прилад можна заряджати кількома способами, наприклад, через мережу, usb і прикурювач.

Джерело світла і яскравість

Найпопулярнішим варіантом є світлодіодні ліхтарі. Кількість світлодіодів може бути до 10 і вище.

Якщо вам потрібно просто посвітити собі під ноги під час повернення додому з роботи, підійде мінімальна яскравість 10 лм. У разі, якщо ви хочете бачити, що відбувається на певній відстані від вас, наприклад, через десять метрів, то краще брати ліхтар 20 лм і вище. Загалом, для будь-яких побутових завдань і використання ліхтаря на вулиці вистачає яскравості до 100. Більш висока яскравість потрібна вже для виконання професійних робіт.

Намагайтеся обирати моделі з кількома режимами, щоби робити яскравіше, коли це необхідно, й економити заряд, коли потрібне слабке розсіювальне світло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ALLO #АЛЛО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...