• Головна
  • “Таємні історії маленьких і великих перемог”
Новини компаній
16:03, 4 грудня 2022 р.

“Таємні історії маленьких і великих перемог”

Новини компаній
“Таємні історії маленьких і великих перемог”, фото-1

У Варшаві, місті, де наразі найбільша кількість українських діток та їхніх родин, евакуйованих з батьківщини через ведення в ній бойових дій, для маленьких українців функціонує CHILDREN HUB.

CHILDREN HUB – це дитячий центр для адаптації та психологічної підтримки українських дітей переселенців у країнах ЄС, який розпочав свою роботу в червні за ініціативи та патронтажу благодійного фонду який допомагає дітям - Future for Ukraine.

Саме молодій команді жінок-українок фонду спало на думку створити і втілити в життя функціонування хабу, спрямованого на адаптацію і розвиток дітей, які постраждали внаслідок війни. У хабі створено всі необхідні для занять та розвитку дітей умови, працює сильна високо кваліфікована команда фацівців у сферах педагогіки, психотерапії, психології, тощо.

Діти залюбки відвідують заняття і з нетерпінням чекають на наступні.

Діяльність CHILDREN HUB-у надихнула благодійний фонд Parimatch Foundation, Future for Ukraine на новий проект – створення першої української збірки дитячих терапевтичних аудіоказок «Таємні історії маленьких і великих перемог».

Над задумом та реалізацією проєкту працювала ціла команда, молода українська дитяча письменниця Таня Стус написала збірку, психологиня Світлана Ройз - здійснила психологічну супервізію казок, Марта Кошулінська – стала ілюстраторкою проєкту, а відома українська співачка Alyosha (Олена Тополя) – його голосом.

Презентація відбулася 18 листопада у CHILDREN HUB.

«Таємні історії маленьких і великих перемог» — це збірка з 10 історій з терапевтичним ефектом, покликаних розповісти дітям про складні питання, що виникають під час досвіду проживання війни. Проєкт спрямований на підтримку українських дітей, постраждалих від російської агресії.

У основу однієї з казок покладена реальна історія українського військового Олександра Чайки. У запеклому бою з окупантами український герой втратив ногу. Від самого початку лікування Олександра, Future for Ukraine взяли його під свою опіку. Наразі Олександр повертається на Батьківщину після тривалого періоду протезування та реабілітації у Вашингтоні.

Мета заходу — привернути увагу до проблем дітей вимушених переселенців з України. Вони як ніколи потребують освітньої та психологічної підтримки, відновлення відчуття безпеки, спілкування з іншими дітьми з України, носіями нашої мови та культури.

Надзвичайно важливою для українських діток за кордоном та їхніх батьків на сьогодні є підтримка проєкту усіма небайдужими. Кожен донат — це величезний внесок у наше майбутнє. Допомогти проєкту можна на сайті фонду “Майбутнє для України”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...