• Головна
  • Орудували в чужих оселях, магазинах та на вулицях: в Одесі затримали шістьох крадіїв
10:05, 24 грудня 2022 р.

Орудували в чужих оселях, магазинах та на вулицях: в Одесі затримали шістьох крадіїв

Орудували в чужих оселях, магазинах та на вулицях: в Одесі затримали шістьох крадіїв

В Одесі поліцейські викрили шістьох місцевих чоловіків у крадіжках та грабежі.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Зловмисники орудували в чужих оселях, торговельних закладах чи просто на вулицях міста. Предметом їх злочинного посягання стали побутова техніка, гаджети, одяг та інше майно.

37-річний містянин повикрадав з колодязів у Малиновському районі Одеси кабель зв’язку. Вирізавши за кілька ночей близько двохсот метрів дроту, зловмисник спричинив комунікаційному підприємству близько пів сотні тисяч гривень збитку. Поліцейські затримали правопорушника. Він зізнався, що увесь дріт випалив і продав.

33-річний одесит зайшов до крамниці на вулиці Мечнікова й, скориставшись зайнятістю продавчині, тихцем прошмигнув до службового приміщення, потягнув звідти планшет і пішов геть. Правоохоронці розшукали зловмисника й зараз встановлюють місце знаходження гаджета, який він встиг збути.

39-річний місцевий житель обікрав квартиру свого сусіда. Знаючи, що потерпілий перебуває у відрядженні, зловмисник пошкодив на вхідних дверях замок і виніс з оселі телевізор. Правоохоронці викрили правопорушника та вилучили в нього чужу техніку.

Ще двоє містян віком 26-ти та 38-ми років скоїли крадіжки в торговельних центрах. Молодший за віком чоловік проніс повз касу одягу аж на п’ять тисяч гривень, а старший виніс кросівки вартістю більше тисячі гривень, перевзувшись у них прямо в крамниці. Обох правопорушників вартові порядку затримали. Поліцейські вилучили у них незаконно привласнені речі.

А от 29-річний одесит орудував в магазині електроніки на вулиці Героїв оборони Одеси. Занадившись туди, першого разу він викрав з вітрини павербенк та навушники вартістю 990 гривень. Навідавшись за кілька днів вдруге, зловмисник в аналогічний спосіб, з надією залишитись непоміченим, потягнув флешку за 250 гривень. Цього разу дії «підприємливого» відвідувача випадково помітили працівники закладу й навіть спробували його зупинити, проте чоловік швидко втік. За кілька тижнів правоохоронці вийшли на слід правопорушника та затримали його, а нині встановлюють місце знаходження викрадених речових.

Слідчі територіальних підрозділів поліції повідомили всім фігурантам віком від 26-ти до 39-ти років про підозру в крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, що передбачено ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, а 29-річному чоловіку ще й у пограбуванні, вчиненому в умовах воєнного стану за ч. 4 ст. 186 цього ж Кодексу.

За крадіжку, скоєну в умовах воєнного часу, чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, а за грабіж - від семи до десяти років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...