• Головна
  • В Одесі планують перейменувати Олександрівський проспект на Українських Героїв
10:59, 23 грудня 2022 р.
Надійне джерело

В Одесі планують перейменувати Олександрівський проспект на Українських Героїв

В Одесі планують перейменувати Олександрівський проспект на Українських Героїв

В Одесі планують перейменувати Олександрівський проспект на проспект Українських героїв. Також планується дерусифікація ще одного провулку і шести вулиць.

Про це повідомив вчора, 22 грудня, член історико-топонімічної комісії міськради Олександр Бабіч.

За словами Бабіча, наразі список вулиць та провулків, які треба перейменувати включає близько 200 назв, а на останньому засіданні комісія проголосувала за перейменування 16 вулиць Суворова.

"Ми відмовили у перейменуванні вулиць на честь окремих прізвищ наших героїв, що загинули на цій війні. Як і відмовили перейменовувати вулиці на честь окремих військових частин. Ми розуміємо, що війна буде ще довго. Ми розуміємо, що кількість загиблих буде ще зростати і кожен з них заслуговує на свою частину нашої пам’яті. І визначити, хто в більшій чи меншій мірі проявив героїзм зможе тільки час. Якщо зараз ми почнемо на їх честь називати вулиці, то протягом наступного року в місті можуть з’явитися десятки, а може сотні таких назв. Бо ми не зможемо відмовити ні одній матері, ні одному побратиму, якщо вони напишуть до нас відповідне звернення", - зазначив у дописі на своїй сторінці у Facebook Олександр Бабіч.

Окремо він додав, що у межах дерусифікації перейменують провулок 8 березня, вулиці Грибоєдова, Красносільську, Макаренка, Мічуріна, Чернишевського та Єлизаветинську. Зі старими назвами залишаться вулиці Ломоносова, Віри Інбер, Жуковського, Левітана, Блока, Бочарова, Черняховського, Петрова, Цветаєва, Вишневського та Недєліна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...