• Головна
  • Чим зайнятись коли немає електроенергії?
Новини компаній
11:00, 23 грудня 2022 р.

Чим зайнятись коли немає електроенергії?

Новини компаній

Проблема руйнування інфраструктури найбільш відчутна у великих містах. Відсутність нормальних умов для життя негативно впливає на стан дорослих та дітей. Меншого стресу, коли вимикають світло, можна зазнати, якщо підготуватись. 

Радимо мати:

  • ліхтарики;

  • свічки;

  • теплий одяг;

  • термос;

  • пауербанки;

  • настільні ігри;

  • книжки.

Підготовлено за підтримки онлайн-школи БукіСкул: https://bukischool.com.ua/tutors/anhliiska-mova/dlia-ditey

Чим зайняти дитину?

У пригоді стануть гаджети. На них можна:

Що стосується книжок, то вигідні умови доставки по Україні Новою Поштою пропонує, наприклад, книгарня “Є”, видавництво Фоліо, Старого Лева тощо. 

Комусь більше до вподоби подкасти, аудіокниги. Наприклад, якщо придбати підписку на Youtube - ви зможете зберігати відео, музику які вам цікаві і також дивитись їх без інтернету. В цілому, багато офіційних стрімінгових сервісів (Netflix, MEGOGO і т.д.) дають можливість збереження свого контенту для перегляду його без інтернету.Усе залежить від того, як ви чи дитина звикли сприймати інформацію.

Серед ідей, як можна провести час з користю для мозку, можна виділити такі:

  • картини за номерами;

  • головоломки;

  • пазли;

  • міні-театр.

Творчість, співи, при гарному освітленні хендмейд стануть непоганими заняттями, щоб відволіктися. Є різні цікаві курси онлайн, не тільки мовні, для дітей: гри на музичних інструментах, програмування, дизайну, створення сайтів тощо. Кожен може знайти щось згідно природних схильностей, талантів та цілей на майбутнє. 

Не наполягайте занадто сильно на певному виді діяльності. Вибір має робити сама дитина. 

Якщо дитина дошкільного віку, їй буде цікаво мати власний будиночок. Разом побудуйте хатинку, використовуючи подушки та ковдри. Так син чи донька будуть почувати себе достатньо захищеними. 

Як щодо смаколиків? Зефірки наколюємо на виделки і вперед – трохи довше, ніж на багатті, але не менш смачно та весело. Але тільки під наглядом дорослих. Темрява не завадить насолодитися смаком. 

Не тільки донька, а й син можуть допомагати вам у приготуванні їжі. Особливо, якщо вони досягли середнього шкільного віку. 

Чим зайнятись компанії друзів чи родині?

Відповідь залежить від того, якого віку кожен у компанії. Зручно займатися, наприклад, у спікінг клабі, тренувати розмовні навички саме у групі. Спробуйте із користю провести онлайн заняття, долучіть до нього друзів та родину і вивчайте мови разом. Скористайтесь цією нагодою та не забувайте про режим дня. 

Можна грати у ігри:

  • слова;

  • міста;

  • нарди;

  • шахи;

  • шашки.

Проблема відсутності світла може поглиблюватись, але маючи план дій, легко це подолати та пережити, і навіть навчитися чомусь зовсім новому та корисному. Усе залежить від ставлення дорослих до ситуації. Станьте опорою дітям. Якщо втратили роботу, саме час подумати проосвоєння цікавого сучасного фаху. Це може бути копірайтинг, дизайн, просування у соціальних мережах  тощо.
Фізактивність у темряві також можлива. Особливо це буде корисно для працівників сидячої праці. Головне – одягніть зручний одяг. Виконуйте кожен рух повільно. Обирайте для початку прості асани. 

Серед переваг фізактивності у темряві – зменшення кількість візуальних відволікань. Закінчуйте тренування за 1-2 години до сну, тоді він буде міцним та здоровим. 

Є відео, де можна глянути основні асани. Збережіть їх на телефон та не забудьте зарядити його. Йогою цікаво займатися парами чи групою. 

Альтернативним варіантом фізичної активності є наведення ладу у помешканні. Звичайно, використати пилосос ви не зможете, а от перебрати одяг, взуття, речі у шухлядах можна і при свічках, і при світлі ліхтарика. 

Робіть усе, щоб не сумувати, а навпаки єднатися. Можна поговорити про мрії, плани, улюблені фільми. Має бути час для навчання, роботи та розваг, певний режим. Тоді усе буде в порядку із самопочуттям. 

Подзвоніть, якщо є зв’язок, родичам, знайомим чи друзям. Це буде своєрідна психотерапія. 

Як зробити так, щоб дитина не злякалася темряви? Потрібно поговорити із дитиною про те, що світло можуть вимкнути. Тоді для неї це не буде несподіванкою. Не буде страху та стресу. 

Якщо дитина має страх, просто дайте ліхтарик та запропонуйте дослідити кімнату. Знов-таки у ваших силах перетворити це заняття на захоплюючу гру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#BUKI School #BukiSchool #Букі #Буки #БукіСкул #БукиСкул
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...