• Головна
  • Одеса в темряві: коли та для чого відключають електроенергію
16:14, 26 жовтня 2022 р.
Надійне джерело

Одеса в темряві: коли та для чого відключають електроенергію

Одеса в темряві: коли та для чого відключають електроенергію

В останні дві доби увага одеситів та мешканців Одеської області прикута до графіків відключення електроенергії. Почалися так звані "стабілізаційні відключення". Спочатку їх вводять, потім відміняють. У наших читачів в зв'язку з цим виникає багато запитань.

Щоб розібратися, як користуватись новими графіками, кореспондент 048.ua звернувся за допомогою до менеджера із зовнішніх комунікацій у ДТЕК Одеські електромережі Юлії Почебут.

Що трапилося?

Під час війни з рф в різних областях України зруйновані об'єкти інфраструктури. Через це вводяться стабілізаційні відключення електроенергії. Заклики до економії не принесли очікуваного результату. З 25 жовтня за розпорядженням НЕК Укренерго  почали відключати електроенергію в Одесі та Одеській області.

Тоді ДТЕК Одеські електромережі розробили графіки потенційних відключень в Одесі та Одеській області.

Їх потрібно подивитись, щоб зрозуміти, до якої групи (усього їх три) належить ваш будинок та бути готовим до відключення, відповідно до графіка.  У пошуковику потрібно написати вашу вулицю та будинок.

Графік відключень по Одесі можна подивитися за цим посиланням.

Графік відключень в інших населенних пунктах на Одещині можна переглянути тут.

Одеса в темряві: коли та для чого відключають електроенергію, фото-1

Наприклад, ви живете на вул.Інглезі, 10  та належите до першої групи. Тоді сьогодні, у середу, з великою ймовірністю ви залишитеся без електроенергії з 12.00 до 16.00.

Як це відбувається?

НЕК Укренерго  може дати розпорядження про відключення у будь-який час. Наприклад, сьогодні це сталося о 8.00 ранку. Тому ми розуміємо, що сьогодні відключення будуть згідно з графіком і відповідно до нього будуємо свій день.

Але НЕК Укренерго може дати розпорядження у будь-який час, наприклад, о 12.00 годині дня. Відразу після нього відбувається відключення, на це знадобиться 15-40 хвилин. Також увімкнути електроенергію можуть із затримкою на 40 хвилин.

Коли це закінчиться?

На жаль, усім нам доведеться звикнути до регулярних відключень, вивчити графіки та жити у цій реальності найближчі місяці. Можливо, будуть дні, в які електроенергію не відключатимуть.

Після перемоги України та відновлення інфраструктури незручності припиняться та електроенергія буде в будинках цілодобово.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Голос міста
Німеччина
35,3%
Румунія
9,1%
Молдова
8,7%
США
4,4%
Польща
14,3%
Ізраїль
3,5%
Канада
3,2%
Великобританія
2,7%
Ірландія
2,6%
Фінляндія
1,0%
Країни Балтії
1,4%
рф
3,0%
Інша країна
10,8%
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #вІйна #война #ДТЕК #відключення_світла
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...