• Головна
  • Стерилізація води в промислових свердловинах - підготовка питної води
Новини компаній
13:00, 11 жовтня 2022 р.

Стерилізація води в промислових свердловинах - підготовка питної води

Новини компаній

У шарах грунту існують водоносні пласти, через які протікають підземні води. Вони знаходяться між водотривкими шарами гірських порід і рухаються між ними під гідравлічним тиском. Ці підземні води називають артезіанськими.

Скупчення такі вод створює цілі артезіанські басейни. Місце, де вода виходить назовні називають артезіанською свердловиною. У світі існують і природні приклади таких свердловин, але вони дуже рідкісні. Більшість артезіанських свердловин мають рукотворне походження.

Вода, яка протікає під землею захищена від багатьох шкідливих речовин. Вона є поновлюваним ресурсом, що теж - великий плюс. Якість грунтових вод відповідає державним нормативам.

Артезіанські свердловини залежно від рівня пласта, в якому знаходиться вода, мають різний рівень. Вони можуть мати глибину починаючи від 20 метрів і більше. Їх роблять як для особистих цілей, так і для промислових.

Стерилізація води в промислових свердловинах - підготовка питної води, фото-1

Завдяки свердловині для особистих цілей можна забезпечити якісною питною водою усю свою сім'ю. Окремо варто враховувати й промислові свердловини. Вони вже потрібні для масштабніших цілей.

Застосування свердловин на виробництві

На відміну від артезіанських свердловин для особистих цілей, промислові не роблять для того, щоб забезпечити водою приватний будинок. Їх призначення ширше. Промислові свердловини потрібні для того, щоб поставляти воду на великі промислові виробництва у великих кількостях, для подання води на фермерські господарства і великі селища. Промислові артезіанські свердловини використовуються для забезпечення водою муніципальні та комерційні підприємства.

Артезіанські свердловини мають багато плюсів. Вони дуже довговічні. Здатні працювати понад 70 років, якщо правильно встановлені. Її можна встановити практично у будь-якому місці, відрізнятися буде тільки глибина водоносного пласта. Артезіанські свердловини мають хорошу продуктивність. Вони дають воду безперебійно, незалежно від пори року, а також від інших працюючих насосів поруч.

Використання фільтрів для очищення води на виробництві

Стерилізація води в промислових свердловинах - підготовка питної води, фото-2

Вода в артезіанських свердловинах має хорошу якість. Проте її необхідно обов'язково очищати та проводити фільтрацію. Спеціальні очисні споруди приберуть з води ті домішки, які в ній є, очистять від деяких мікроелементів, таких як фтор або залізо. Також спеціальні фільтри допоможуть зробити воду менш жорсткою.

Неочищена вода зі свердловини має різні домішки. Зокрема, в ній є присутніми механічні домішки - наприклад, пісок. Також у воді міститься певна кількість марганцю і заліза, яку треба прибрати. У воді є сірководень. Через нього вона набуває неприємного запаху. Окрім цього, вода зі свердловини має домішки солей жорсткості, а також хлоридів. Також вона може мати органічні забруднення, і навіть бути заражена різними вірусами та бактеріями.

Тому потурбуватися про очищення води дуже важливо. Її треба підготувати до використання. Якщо цього не зробити, можна отримати проблеми зі здоров'ям. Неочищена вода може призвести до проблем з водно-сольовим балансом, вона може стати причиною сечокам'яної й жовчнокам'яної хвороби. Окрім цього, вона впливає на нирки та печінку, і може викликати хвороби цих органів. Також вода без очищення може стати причиною інфекційних захворювань.

Про погану воду свідчить і посуд. Рідина з великою кількістю сторонніх домішок створює усередині чайників і каструль багато накипу. Погана вода також залишає багато накипу в пральній машинці. Так що, вона не лише шкодить здоров'ю, але може ще і зіпсувати побутове приладдя.

Перш ніж встановлювати систему очисних споруд, необхідно провести аналіз води. Він покаже міру її забруднення. Залежно від цього обирається пристрій для стерилізації. Це можуть бути сітчасті або засипні фільтри, накопичувальні місткості або уф-стерилізатори та тому подібне. Щоб очистити воду від піску, використовуються сітчасті фільтри грубого очищення. Усунення хлоридів відбувається за допомогою зворотного осмосу. Цей пристрій працює за принципом осмотичного тиску. Вода проходить через мембрану. Брудна рідина відділяється і спрямовується в дренаж. Знезараження відбувається за допомогою хлорування, озонування та уф-стерилізатора. Очищення води від органічних домішок відбувається за допомогою спеціальних фільтрів з іонообмінними смолами.

Перш ніж встановлювати систему очисних споруд, необхідно провести аналіз води. Він покаже міру її забруднення. Залежно від цього вибирається пристрій для стерилізації. Це можуть бути сітчасті або засипні фільтри, накопичувальні місткості або уф-стерилізатори й тому подібне. Щоб очистити воду від піску, використовуються сітчасті фільтри грубого очищення. Усунення хлоридів відбувається за допомогою зворотного осмосу. Цей пристрій працює за принципом осмотичного тиску. Вода проходить через мембрану. Брудна рідина відділяється і спрямовується в дренаж. Знезараження відбувається за допомогою хлорування, озонування й уф-стерилізатора. Очищення води від органічних домішок відбувається за допомогою спеціальних фільтрів з іонообмінними смолами.

Щоб максимально добре очистити воду краще поєднувати декілька способів, про які ми розповіли.

Промислові свердловини за допомогою ТОВ "Юрський Горизонт"

Компанія ТОВ "Юрський Горизонт" займається бурінням свердловин, а також встановленням знезаражувального устаткування. Наші фахівці роблять увесь перелік робіт, пов'язаний з облаштуванням промислових свердловин: проектування, поглиблення, обслуговування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...