• Головна
  • На Одещині горіло кукурудзяне поле
14:04, 9 жовтня 2022 р.

На Одещині горіло кукурудзяне поле

На Одещині горіло кукурудзяне поле

За добу, з 8 по 9 жовтня, в Одеському регіоні гасили 14 пожеж, п'ять із яких спалахнули в нашому місті.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Одеській області.

Протягом доби на Одещині сталася одна масштабна пожежа.  8 жовтня о 12:59 до Служби порятунку надійшло повідомлення про спалах сухої трави на відкритій території за межами села Саф'яни Ізмаїльського району. Прибувши на місце, рятувальники встановили, що горить стерня на площі три гектари та десять гектарів кукурудзи.

О 14:34 пожежу локалізували, а о 14:58 її на загальній площі 13 гектарів повністю ліквідували. Завдяки оперативній роботі представників ДСНС вдалося врятувати кукурудзяне поле площею 45 гектарів. Внаслідок пожежі ніхто не загинув і не постраждав.

Від ДСНС для боротьби з полум'ям задіяли одну одиницю пожежної техніки та п'ять рятувальників, від місцевої пожежної команди "Озерне" – одну одиницю пожежної техніки та двох осіб особового складу, а від місцевого населення – два трактори з плугом, одну бочку з водою та п'ять осіб.

На території Дунайського біосферного заповідника представники ДСНС один раз проводили аеророзвідку з боку села Ліски. На заповідних ділянках досі окремими осередками тліє очерет. Приступити до ліквідації спалаху неможливо через відсутність шляхів під'їзду, проте загрози поширення пожежі на населені пункти та рисові чеки немає. Від ДСНС для аеророзвідки залучали одну одиницю пожежної техніки, квадрокоптер та два рятувальники. Наразі ситуація під контролем.

За останню добу рятувальники один раз виїжджали на допомогу "102". На вулиці Новосельського в Одесі вони допомогли відчинити двері квартири та підняли з підлоги на ліжко 76-річну жінку, яка впала і не могла самостійно піднятися.

Також виявили вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни. У селищі міського типу Олександрівка Одеського району виявили одну гранату РГД-33 та одну мінометну міну 50-міліметрового калібру. Вилучити та знищити боєприпаси планують сьогодні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #пожежа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...