• Головна
  • В Одесі Митрополит Київський і всієї України Епіфаній молився за воїнів,- ФОТО
12:23, 9 жовтня 2022 р.

В Одесі Митрополит Київський і всієї України Епіфаній молився за воїнів,- ФОТО

В Одесі Митрополит Київський і всієї України Епіфаній молився за воїнів,- ФОТО

У кафедральному храмі Різдва Христового в Одесі, 8 жовтня 2022 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію.

Пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

Наприкінці Божественної літургії Предстоятель єдиної помісної Української Православної Церкви подарував владиці Афанасію панагію, а секретарю єпархії протоієрею Теодору – іменний хрест Предстоятеля.

Блаженнійший владика відзначив військовослужбовців та меценатів високими церковними нагородами й звернувся до вірних із Першосвятительським словом.

«Зараз ми бачимо справжній геноцид українського народу. Дехто не вірив, що це насправді геноцид, доки не побачив біля Києва, у Бучі, страшні катування, вбивства мирних мешканців, жінок, дітей, які ні в чому не завинили. Яка військова доцільність вбивати мирне населення?.. А зараз, коли наші ЗСУ звільняють окуповані території, то виявляють, що подібне відбувається системно майже в усіх захоплених росіянами населених пунктах. Ми це бачимо в Ізюмі, багатьох селах на Харківщині, і ще, на жаль, побачимо не один раз, допоки не звільнимо від окупантів останній клаптик нашої землі, – зазначив Митрополит Епіфаній. – Вони прийшли для того, щоби знищити нас як окремий народ. Але вони не очікували, що ми самоорганізуємось і дамо відсіч. Ніхто не вірив, але ми довели, що боротимемось до кінця, відстоюючи своє, захищаючи свою домівку – Україну».

Предстоятель наголосив, що, як би важко не було, але ми не маємо права опускати рук, бо тоді ворог нас захопить, і потім буде набагато більше жертв, ніж будь-хто про це думає.

«Незважаючи на те, що ворог злий, підступний і щодня тероризує нас новітньою зброєю, намагаючись чинити якомога більше зла і руйнацій, наші захисники звитяжно боронять нашу Україну і дають відсіч. Ми молимось за них, намагаємося підтримати їх не лише морально, духовно, але і матеріально. Кожен із наших священнослужителів став або волонтером, який збирає гуманітарну допомогу, або капеланом, який духовно опікується нашими воїнами. Тому ми повинні не втрачати надію і з вірою в перемогу разом, підтримуючи одне одного, рухатись уперед, досягаючи благословенних успіхів», – підсумував Митрополит Епіфаній.

Після завершення богослужіння Блаженнійший Митрополит Епіфаній біля «Стіни пам‘яті полеглих за Україну» підніс молитви до Бога за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

В Одесі Митрополит Київський і всієї України Епіфаній молився за воїнів,- ФОТО, фото-1

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, керуючий Одеською єпархією єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Хмельницький і Кам‘янець-Подільський Павло, секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець та духовенство єпархії.

За богослужінням також молилися захисники Батьківщини, представники місцевої влади та віряни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #вІйна #война
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...