• Головна
  • 226 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні, - онлайн
09:31, 7 жовтня 2022 р.

226 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні, - онлайн

226 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні, - онлайн

Сьогодні 7 жовтня, п'ятница. Триває 226 доба героїчного спротиву українського народу російському воєнному вторгненню.

Армія рф намагається утримати тимчасово захоплені території, зірвати активні дії Сил оборони на окремих напрямках, не припиняє наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках. А також перегруповує війська на Південнобузькому напрямку. 

Окупаційні війська обстрілюють позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, облаштовують оборонні позиції та рубежі на окремих напрямках і ведуть повітряну розвідку. Завдають ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирних жителів, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Так, протягом доби окупанти завдали 8 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Три крилатих ракети Х-22 росіян не долетіли до цілей.

Від обстрілів російського війська постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж 25 населених пунктів. Серед них — Новомихайлівка, Залізничне, Спірне, Давидів Брід, Благодатівка і Мирне. Удари по Харкову, Запоріжжю, Миколаєву та Нікополю окупати здійснили виключно задля знищення цивільних помешкань та критичної інфраструктури міст.

Віримо в ЗСУ. Допомагаємо армії. Стежимо за подіями в країні онлайн.

8.35 У Запоріжжі тривають рятувальні роботи на місці зруйнованих 6 жовтня  російськими ракетами житлових будинків. Загалом з-під завалів двох будинків дістали тіла 11 загиблих. Врятували 21 людину.

7:59 За 6 жовтня росіяни вбили 2 мирних жителів Донеччини: у Бахмуті та Курдюмівці. 

226 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-1

226 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-1

Крім того, у Святогірську виявили ще 7 цивільних, убитих росіянами під час окупації.

Ще 7 людей за вчора отримали поранення.

7:55 Оперативна ситуація від Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Про повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 7 жовтня.

На інших напрямках армія рф здійснювала обстріли.

На Сіверському напрямку — зі ствольної артилерії, в районах населених пунктів Бояро-Лежачі, Мезенівка та Рижівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку — з танків, мінометів і реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дворічне, Зарубівка, Вовчанськ, Гатище.

На Краматорському напрямку — з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Верхньокам’янське, Серебрянка та Роздолівка.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли райони населених пунктів Соледар, Бахмут, Часів Яр, Курдюмівка, Опитне, Зайцеве та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляли райони Мар’їнки, Шахтарського, Водяного і Новомихайлівки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках від обстрілів окупантів постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Новоукраїнка, Новоданилівка, Червоне, Новосілка, Полтавка та Малі Щербаки.

На Південнобузькому напрямку обстріляли райони понад двадцяти п’яти населених пунктів по всій лінії зіткнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #вІйна #война
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...