• Головна
  • На Одещині керівник комунального підприємства разом з підрядчиком "заробили" 3,5 млн грн на реконструкції каналізаційних мереж
16:36, 3 жовтня 2022 р.

На Одещині керівник комунального підприємства разом з підрядчиком "заробили" 3,5 млн грн на реконструкції каналізаційних мереж

На Одещині керівник комунального підприємства разом з підрядчиком "заробили" 3,5 млн грн на реконструкції каналізаційних мереж

Злочинну групу з Ізмаїлу будуть судити за привласнення коштів під час реконструкції каналізаційних мереж.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Ремонтні роботи каналізаційних мереж проводилися у рамках спільного міжнародного проєкту. Викрили злочинну «схему» розкрадання коштів слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що організував «схему» керівник комунального підприємства, у співорганізатора залучив керівника підрядної організації. Серед виконавців – головні інженери та бухгалтери.

У рамках спільної міжнародної програми виділялися кошти на проведення робіт з реконструкції каналізаційних мереж з влаштуванням резервного трубопроводу у південній та південно-східній частинах м. Ізмаїл. З метою привласнення коштів зловмисники вносили до актів приймання виконаних робіт та проєктно-кошторисної документації недостовірні відомості щодо вартості та обсягу робіт. В наслідок чого зловмисники привласнили 3,5 млн грн.

На підставі отриманих доказів шістьом фігурантам було повідомлено про підозри. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за погодженням з Одеською обласною прокуратурою скеровано до суду. В залежності від участі обвинувачених у «схемі» їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених:

- ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);

- ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);

- ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За скоєне може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...