• Головна
  • Обстановка на півдні України складна, але контрольована, - ОК "Південь"
17:23, 2 жовтня 2022 р.
Надійне джерело

Обстановка на півдні України складна, але контрольована, - ОК "Південь"

Обстановка на півдні України складна, але контрольована, - ОК "Південь"

Обстановка у операційній зоні південнобузького напрямку складна, динамічна у розвитку, але контрольована. Тривають активні бойові дії вздовж усієї лінії фронту. Силами оборони продовжується здійснення вогневого ураження позицій, сил та засобів противника, запобігання введенню в бій його резервів. Зокрема продовжується вогневий контроль мостів та переправ, ураження логістичних центрів та пунктів базування ворожих підрозділів.

В ОК "Південь" також повідомляють, що ворог зосереджує основні зусилля на утриманні захоплених територій, завданні втрат Силам оборони та стримані наших наступальних дій. Активно використовує дрони-камікадзе та безпілотні летальні апарати-розвідники з метою збору даних обстановки, завдання ураження і психологічного тиску.

Реактивними системами залпового вогню та важкою артилерією ворог усю ніч атакував Нікопольський район. У райцентрі пошкоджено приватні будинки, господарчі споруди та лінії електропередач. У Червоногригорівській громаді масштаби пошкоджень уточнюються. Минулося без загиблих та поранених.

Серед ночі ворожий дрон-камікадзе поцілив у будівлю місцевого ліцею в Кривому Розі. Зруйновано два поверхи, пожежа оперативно ліквідована. Ніхто не постраждав.

Сімома дронами-камікадзе"Shahed-136" протягом ночі атаковано Миколаївщину. П’ять знищено зенітно-ракетними підрозділами Сил оборони у Вознесенському та Миколаївському районах. Два влучили в складські будівлі. Постраждалих нема.

Вісім зенітних керованих ракет системи С-300, ворог спрямував на Миколаїв. В житлових районах пошкоджено багатоквартирні будинки та господарчі споруди. За попередньою інформацією поранення отримали 7 цивільних осіб.

Із застосуванням авіації ворог наніс удар двома ракетами повітряного базування Х-59 по Баштанському району Миколаївщини. Пошкоджено сільськогосподарські площі, людських втрат нема.

Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня протягом ночі виконано понад півтори сотні вогневих завдання по районах зосередження живої сили та озброєння ворога, по ворожих позиціях вздовж лінії зіткнення військ та по складах боєприпасів в Херсонському районі.

За підтвердженими даними ворожа армія скорочена на 38 рашистів. Втрати техніки дорозвідуються.

Склад та положення корабельного угруповання ворога суттєвих змін не зазнали. 8 ворожих кораблів та катерів маневрують в Чорному морі вздовж південного узбережжя Криму. 3 надводні ракетоносії, споряджені «Калібрами», в готовності до застосування двадцяти чотирьох ракет.

Читайте також: 221 доба повномаштабної війни: яка ситуація в Україні станом на ранок

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...