• Головна
  • Закликали до підтримки окупантів: в Одесі викрили ще трьох колаборантів
12:10, 1 жовтня 2022 р.

Закликали до підтримки окупантів: в Одесі викрили ще трьох колаборантів

Закликали до підтримки окупантів: в Одесі викрили ще трьох колаборантів

В Одесі поліцейські викрили ще трьох «кремлівських шанувальників». Правопорушникам – 27-річному чоловіку та двом жінкам віком 58-ми та 67-ми років – повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Правоохоронці з’ясували, що дві жительки Одеси з початку повномасштабного вторгнення рф через заборонені в Україні соціальні мережі «Однокласники» та «ВКонтакті» систематично поширювали антиукраїнський контент. На власних сторінках пропагандистки розміщували публікації, в яких схвалювали загарбницькі дії росії та закликали до підтримки рішень окупантів.

Ще один проросійськи налаштований містянин публічно у громадському місці називав війну в Україні спецоперацією, закликав людей підтримати владу країни-агресора, а в разі захоплення Одеси, – присягнути окупантам на вірність.

Дізнавачі територіальних підрозділів поліції повідомили фігурантам про підозру у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.1 ст.111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність). Правопорушникам інкримінують публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора й публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України.

Слідство у справах триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...