• Головна
  • Стало відомо, для чого росія використовує дрони-камікадзе на Одещині
15:38, 30 вересня 2022 р.
Надійне джерело

Стало відомо, для чого росія використовує дрони-камікадзе на Одещині

Стало відомо, для чого росія використовує дрони-камікадзе на Одещині

Українські підрозділи ППО навчились збивати дрони-камікадзе іранського виробництва, а Сили оборони півдня України з'ясували, які цілі намагається ними вразити росія.

Про це повідомила Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, українські підрозділи ППО збивають дрони-камікадзе вдвічі частіше, ніж вони досягають цілі.

"Ми продовжуємо вивчення їхньої тактики, але вже маємо і певні результати. Зокрема, якщо говорити про збиття та досягнення цілей, то співвідношення вдвічі на користь збиття. Це, незважаючи на те, що за показниками вони складні для визначення протиповітряної оборони, вони досить низько летять, але досить гучні", - зазначила Наталія Гуменюк.

Вона також підкреслила, що звук дронів нагадує звуки мопедів чи бензопил, через що вони вже встигли отримати народну назву.

"За це їх звуть "мопедами", вони гучні і можна на них реагувати. Вони вже збивалися стрілецькою та кулеметною зброєю", - додала Гуменюк.

Якщо говорити про цілі дронів - це, як правило, об'єкти інфраструктури і адмінбудівлі. Наталія Гуменюк наголосила, що 40 кг вибухової речовини, яку вони несуть, не завдає значник руйнувань, але після "прильоту" виникають сильні пожежі.

"Вони, як сірник, який вкидається у певне вогнище для того, щоб далі розганяти пожежу. Ураження від них не критичні, але вони викликають пожежі", - сказала Гуменюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...