• Головна
  • Науковці з борту криголаму "Ноосфера" отримали перші результати геологічних досліджень Антарктиди
14:25, 24 вересня 2022 р.
Надійне джерело

Науковці з борту криголаму "Ноосфера" отримали перші результати геологічних досліджень Антарктиди

Науковці з борту криголаму "Ноосфера" отримали перші результати геологічних досліджень Антарктиди

Науковці з борту українського науково-досліднокого криголаму "Ноосфера" отримали перші результати геологічних досліджень. Вчені взяли колонки донних відкладів, які містять інформацію про зміни глобального клімату за останні 25 тисяч років. Їх вивчення допоможе спрогнозувати майбутнє Антарктиди.

Про це повідомили у Національному антарктичному науковому центрі.

Колонки донних відкладів дістали з протоки Пенола, що відділяє архіпелаг Аргентинських островів від Антарктичного півострова. Їх унікальність полягає в тому, що вони містять інформацію про зміни глобального клімату за останні 25 тисяч років.

Дані зразки дозволять сформувати палеогеографічну та палеокліматичну модель виходу цього району з останнього льодовикового періоду.

У Національному антарктичному науковому центрі пояснили, що ця модель є важливою, оскільки берегова перехідна зона Антарктичного півострова та Південного океану є важливим елементом для розуміння глобальних закономірностей змін клімату.

"Будь-яке потепління клімату впливає як на берег та розташовані там льодовики, так і на температуру Південного океану. Так – через розуміння минулого – ця модель допоможе спрогнозувати майбутнє крижаного континенту", – йдеться в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...