• Головна
  • СБУ нейтралізувала хакерське угруповання, яке «зламало» майже 30 млн акаунтів громадян України та ЄС
14:57, 23 вересня 2022 р.

СБУ нейтралізувала хакерське угруповання, яке «зламало» майже 30 млн акаунтів громадян України та ЄС

СБУ нейтралізувала хакерське угруповання, яке «зламало» майже 30 млн акаунтів громадян України та ЄС

Служба безпеки нейтралізувала хакерське угруповання, яке діяло в інтересах країни-агресора у Львові. Зловмисники зламували активні облікові записи інтернет-користувачів з України та Євросоюзу, отримуючи доступ до персональних даних громадян.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Цю конфіденційну інформацію вони продавали через анонімну платформу «Даркнет», а гроші отримували на заборонені в нашій державі електронні платіжні системи ЮMoney, Qiwi та WebMoney.

За попередніми даними, хакери продали орієнтовно 30 млн акаунтів і одержали «прибуток» у розмірі майже 14 млн грн. Їхніми «оптовими клієнтами» були прокремлівські пропагандисти. Саме вони використовували одержані установчі дані українських та іноземних громадян для поширення фейкових «новин» з фронту та створення панічних настроїв. Метою таких маніпуляцій була масштабна дестабілізація в країнах.

Також встановлено, що зламані акаунти використовували нібито від імені пересічних людей для поширення дезінформації щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та ЄС. За даними слідства, до складу угруповання входило декілька хакерів зі Львова. Спеціалізоване комп’ютерне обладнання вони встановили у своїх помешканнях. Зловмисники «проникали» до чужих акаунтів через шкідливе програмне забезпечення.

Під час обшуків правоохоронці виявили:

- жорсткі магнітні диски з персональними даними громадян;

- комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та флеш-накопичувачі з доказами незаконної діяльності.

Наразі організатору повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...