• Головна
  • Чиновник одеської мерії виступив проти демонтажу пам’ятника Катерині ІІ
16:59, 12 вересня 2022 р.

Чиновник одеської мерії виступив проти демонтажу пам’ятника Катерині ІІ

Чиновник одеської мерії виступив проти демонтажу пам’ятника Катерині ІІ

Голова управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини одеської міськради Володимир Мещеряков виступив проти демонтажу пам’ятника Катерині ІІ.

Про це він написав на своїй сторінці в ФБ.

"Пам'ятник засновникам Одеси є невід'ємним елементом ансамблю Катерининської площі, Приморського бульвару з Потьомкінськими сходами та всього ядра історичного центру Одеси, сформованих у 19-20-му століть. Саме ця територія представлена у номінаційному досьє міста-порту для включення до ЮНЕСКО, тому не може бути змінена", - запевнив чиновник.

З цією метою відтворювалася історична скульптурна композиція після демонтажу пам’ятника Потьомкінцям, що був дисонуючим елементом, виконаним в стилі соцреалізму. На шляху до ЮНЕСКО завданням влади Одеси та України є приведення номінованої історичної території та розташованих на ній архітектурних ансамблів 19-20 століть у стан, що максимально відповідає цьому періоду,- зазначив голова управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини.

У туристичних буклетах усього світу буде написано: «Потрапивши на територію цього об’єкту ЮНЕСКО, ви зможете насолодитися атмосферою міста-порту Одеси кінця 19-го, початку 20 століть, періоду найбільшого розвитку цього унікального історичного міста Північного Причорномор’я», – написав Мещеряков.

Багато одеситів не погодились з думкою чиновника на висловили своє обурення під постом в ФБ.

Нагадаємо, в Одесі 10 вересня на пам'ятнику імператриці Катерині ІІ з'явився напис, зроблений червоною фарбою: "Єкатеріна = путін".

Читайте також: Фонтан замість пам'ятника Катерині ІІ: пропозиція від одеситів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...