• Головна
  • Яким буває хостинг: коли краще обрати VDS
Новини компаній
13:00, 10 вересня 2022 р.

Яким буває хостинг: коли краще обрати VDS

Новини компаній

Люди, які тільки думають про створення власного сайту та ще не дуже занурилися в цю тему, можуть навіть не задумуватися про те, який хостинг вибрати. Хоча насправді це дуже важливе питання та доволі часто буває складно вибрати конкретний тип хостингу. Тому краще трохи розібратися в різних варіантах, щоб зрозуміти, який з них краще за все буде підходити для реалізації вашого проекту.

По-перше, треба розібратися з тим, що це таке взагалі. Зазвичай під хостингом розуміють послугу, при якій клієнт отримує певну кількість дискового простору, стабільне підключення до інтернету, а також інші ресурси, які необхідні, щоб забезпечити фізичне розміщення даних на сервері, який працює 24/7.

Яким буває хостинг: коли краще обрати VDS, фото-1

Сьогодні є декілька різновидів, які можуть мати між собою суттєві відмінності. Це:

  • Розміщення обладнання клієнта в дата-центрі провайдера.
  • Використання віртуального сервера.
  • Використання хмарного сервера.
  • Використання віртуального виділеного сервера.
  • Використання виділеного фізичного сервера.

Всі вони мають свої сильні та слабкі сторони, а також особливості. Завдяки цьому, вони краще підходять для реалізації різних цілей. Розгляньмо, коли найкраще використовувати віртуальний виділений сервер, який також називають VDS.

Віртуальні сервери

Такі сервери дозволяють забезпечити розміщення багатої кількості сайтів. Якщо це не виділений сервер, то зазвичай він має доволі обмежений функціонал та використовується для розміщення маленьких сайтів, яким не потрібні великі потужності та які займають трохи місця. VDS сервер надає більше можливостей. Він має такі переваги, як:

  • Можна отримати повний доступ до системи, а також усі необхідні права для використання root.
  • Високий рівень безпеки. Такий сервер повністю ізольовано від решти VDS серверів. Це означає, що навіть у тих випадках, коли сусіди витрачають багато ресурсів це не буде негативно впливати на те, як працює ваш сайт. Крім цього, безпечність сервера полягає у тому, що ніхто інший крім власника, не може отримати доступ до файлів.
  • Доступ до багатьох функцій для керування. Таким чином можна просто та зручно виконувати керування віртуальним сервером. Завдяки цьому, можна його запускати, перезавантажувати, вимикати, робити резервні функції та виконувати багато інших дій, які є на панелі керування.
  • Велика кількість можливостей. Можна використовувати, щоб розміщувати багато свої сайтів, а також для збереження баз даних та інформації користувачів. Єдині обмеження з якими ви можете стикатися – ліміти, які передбачені певним тарифним планом. Та якщо в цьому є необхідність, ви можете змінити його в будь-який момент.

Для яких випадків підходить такий варіант

Зазвичай власники сайтів обираються виділений віртуальний сервер коли їм потрібно встановлювати додаткове програмне забезпечення. Також такий варіант стане відмінним рішенням, коли сайту вже не вистачає тих пропозицій, які можуть забезпечити звичайні хостинги.

Платно чи безплатно?

Слід відразу враховувати, що такий вид хостингу існує виключно на платній основі. Оскільки всі безплатні варіанти націлені виключно на роботу невеликих сайтів, де зазвичай не розміщуються комерційні проекти. Причина проста – безкоштовний хостинг може працювати нестабільно, там час від часу виникають перебої, а це значить, що в такі періоди сайт не буде працювати. Якщо це магазин, то ймовірність того, що покупці можуть зробити покупку в іншому місця дорівнює 99,9%.

Якщо вас цікавлять стабільні варіанти, які забезпечують постійну роботу сайтів, то віртуальний виділений сервер стане гарним рішенням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...