• Головна
  • Локальні семінари для зацікавлених сторін проєкту «Стратегія нульових відходів: методи та імплементація у басейні Чорного моря – ZeroWasteBSB» eMS BSB 788
Новини компаній
13:00, 3 вересня 2022 р.

Локальні семінари для зацікавлених сторін проєкту «Стратегія нульових відходів: методи та імплементація у басейні Чорного моря – ZeroWasteBSB» eMS BSB 788

Новини компаній

З1 серпня та 2 вересня відбулись локальні семінари для зацікавлених сторін проєкту «Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin- ZeroWasteBSB» («Стратегія нульових відходів: методи та імплементація у басейні Чорного моря – ZeroWasteBSB») eMS BSB 788, який фінансується Спільною операційною програмою «Black Sea Basin 2014-2020» («Басейн Чорного моря 2014-2020»)

З1 серпня та 2 вересня відбулись навчальні семінари «Що таке органічні відходи та корисне використання компостних ящиків (компостерів)» за участі місцевої молоді на базі конференц-зала готелю «Good Night». Мета семінарів підвищити обізнаність молоді відносно однієї із ключових екологічних проблем міста Одеса та країни в цілому – проблеми накопичення відходів та шляхів подолання сміттєвого колапсу.

Учасники семінарів підвищили рівень своїх знань та розуміння того, як пливають відходи на місто та життя громадян, які існують стратегії поводження з відходами, що таке ZeroWaste, ознайомилися з основами роздільного збору відходів, проблематикою органічних відходів та основами компостування. Головною експерткою даного заходу виступила Катерина Васютинська, к.х.н., завідувачка кафедри екологічної безпеки та гідравліки Національного університету «Одеська політехніка». Найактивніші учасники семінарів отримали крутий еко-мерч від Проєкту ZeroWasteBSB.

Проєкт «Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin» («Стратегія нульових відходів: методи та імплементація у басейні Чорного моря», ZeroWasteBSB eMS BSB 788) - це проект щодо дослідження методів впровадження практики нульових відходів і платформи для реалізації одного з них в регіоні Кіркларелі (Туреччина).

Проект заснований на кращому транскордонному партнерстві між регіональними, місцевими органами влади, неурядовими організаціями та науково-дослідним інститутом з чотирьох різних країн у басейні Чорного моря. Партнери Проєкту: Спеціальна провінціальна адміністрація Кіркларелі (Туреччина); Громадська організація "ANTIGONE" (Греція); ДУ «ІРЕЕД НАНУ» (Україна); Муніципалітет м. Царево (Болгарія). Тривалість проєкту 30 місяців.

Спільна операційна програма «Басейн Чорного моря 2014-2020».

ДУ «ІРЕЕД НАНУ».

Серпень-вересень 2022 року

Спільна операційна програма «Басейн Чорного моря 2014-2020» фінансується Європейським Союзом через Європейський інструмент сусідства та країнами-учасницями: Вірменією, Болгарією, Грузією, Грецією, Республікою Молдова, Румунією, Туреччиною та Україною.

Ця публікація створена за фінансової допомоги Європейського Союзу.

Ця публікація є виключною відповідальністю Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАНУ, і жодним чином не може вважатися такою, що відображає погляди Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...