• Головна
  • В Одесі та області перевірили питну воду і водойми
13:40, 20 серпня 2022 р.

В Одесі та області перевірили питну воду і водойми

В Одесі та області перевірили питну воду і водойми

В Одесі та області перевірили стан питної води та лимани. Вода у кранах одеситів пригодна для вживання, а от купатися у деких водоймах області не слід.

Про це повідомили у пресслужбі Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

З метою проведення моніторингу за станом питної води в місті Одеса у період з 12 по 18 серпня було відібрано 22 проби питної води для дослідження на санітарно-мікробіологічні і 22 проби для дослідження на санітарно-хімічні показники. Всі досліджені проби відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Всього по Одеській області було відібрано 277 проб питної води на санітарно-мікробіологічні і 205 проб на санітарно-хімічні показники.

Води поверхневих водойм 1-ї категорії, які використовуються як джерело питного водопостачання населення (р.Дністер, р.Турунчук): було відібрано 18 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 21 проба на санітарно-хімічні показники. в т.ч. на вміст залишків хлорорганічних пестицидів. Усі досліджені проби відповідали вимогам «Гігієнічних нормативів якості води водних об`єктів для задоволення господарсько-побутових та інших потреб населення», затверджених Наказом МОЗ України № 721 від 02.05.2022р.

Води поверхневих водойм 2-ї категорії, які знаходяться в межах території населених пунктів та використовуються для відпочинку населення або занять спортом було відібрано: Хаджибейський лиман - 2 проби, не відповідали гігієнічним вимогам по санітарно-хімічним показникам; Кучурганський лиман - 2 проби, які не відповідали гігієнічним вимогам по санітарно-мікробіологічним показникам; Дністровський лиман - 4 проби, 2 з яких не відповідали гігієнічним вимогам по санітарно-мікробіологічним показникам; озеро Сасик- 1 проба, яка не відповідає гігієнічним вимогам по санітарно-мікробіологічним показникам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одесса #новости
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...