• Головна
  • Ріст ціни на покрівельні матеріали в Україні
Новини компаній
09:30, 11 серпня 2022 р.

Ріст ціни на покрівельні матеріали в Україні

Новини компаній

2022 рік почався з війни росії проти України. Ця повномасштабна війна зруйнувала всі ланцюги поставок майже всіх товарів, котрі привозились в Україну із-за кордону. Це стосується і покрівельних матеріалів. В цій статті ми повідомимо всім читаючим реальну ситуацію на ринку покрівельних і фасадних матеріалів.

Чому росте ціна на все? До якого значення у відсотках в порівнянні з минулим роком це збільшення можливе і коли ми прогнозуємо можливе подешевшання всіх покрівельних матеріалів. Читаємо далі…

Ріст ціни на покрівельні матеріали в Україні, фото-1

Підвищення ціни на металлочерепицю в 2022 році

Металочерепиця як найпопулярніший матеріал для покрівлі вже на сьогоднішній день (серпень 2022 року) подорожчала приблизно на 40% від довоєнної ціни. Причини подорожчання це: збільшення курсу валют (долар, євро), збільшення ціни на логістику, заміна поставщиків сталі. Далі розберемо детальніше всі ці причини.

  • Курс Валют.
    Ще в лютому місяці середній курс долара був приблизно 28 гривень. Сьогодні значення 39-41 грн за долар. Відповідно, ціна будь-якого імпортного товару зростає.

  • Збільшення ціни на логістику.
    На початок 2022 року морським шляхом в україну пливло приблизно 70 тисяч тонн сталі для виробництва металочерепиці і не тільки металочерепиці, а й всіх інших металовиробів. Вся ця рулонна сталь пливла в Одеські порти, але через блокування українського чорного моря привезти матеріал в точку вивантаження і ще й вчасно вже було неможливо. Тому було прийнято рішення основну частину сталі для виробництва металочерепиці вигружати в перевалочних портах Туреччини, а вже звідти везти автомобільними шляхами в Україну.

    Вочевидь, ціна на доставку сталі, наприклад з Кореї в Київ або будь-яке інше місто України збільшилась на дуже помітно. Дефіцит пального спричинив підвищення ціни на доставку сталі для виробництва металочерепиці. Це все і є причиною збільшення ціни на металочерепиці по причині здорожчання логістичних параметрів.

  • Заміна поставщиків сталі.
    Український Завод Модуль, котрий виготовляє сталь для металочерепиці (брав рулонну сталь, потім оцинковував і фарбував для виробників прокатчиків металочерепиці) використовував 60-70% сталі з Маріуполя (завод ММК Ілліча). На сьогоднішній день міста Маріуполь майже не існує і відповідно заводів також. Для продовження виробництва фарбованої сталі треба замінити поставщика сталі без оцинковки і покраски (якщо іншими словами - треба замінити підкат стальний). Тепер використовується сталь турецького походження, вона точно дорожча ніж маріупольська по всім причинам (логістика з туреччини та ін).

Підвищення ціни на профнастил

Ціна на профнастил теж зросла. Причини росту ціна на металопрофіль аналогічні до причин росту ціни на металочерепиці. Для виробництва профнастилу використовується та ж сама рулонна сталь котра їде з тих самих заводів виробників тими ж самими шляхами. Тому щоб не дублювати інформацію, добавимо тільки те, що сам профнастил трішки дешевший ніж металочерепиця. Причина в тому, що коефіцієнт ужимки при прокаті профнастилу менший, ніж при прокаті металочерепиці.

Ріст ціни на покрівельні матеріали в Україні, фото-2

Підвищення ціни на фальцеву покрівлю Клік Фальц

Позиція Фальцева покрівля КлікФальц має теж ті самі аналогічні параметри як у профнастилу і металочерепиці. Вона виготовляється теж з фарбованої рулонної сталі про яку ми писали в статті вище. Причини подорожчання аналогічні.

Ми прогнозуємо падіння ціни на покрівельні матеріали тільки за умови зниження курсу долара і євро по відношенню до гривні. Якщо ж курс долара і євро буде продовжувати зростати, то і ціна усіх матеріалів буде підвищуватись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...