• Головна
  • Як правильно доглядати за лінолеумом
Новини компаній
15:00, 9 серпня 2022 р.

Як правильно доглядати за лінолеумом

Новини компаній

Лінолеум — це один з найпопулярніших видів напільного покриття. Йому надають перевагу через дешевизну, універсальність, міцність та гарний зовнішній вигляд. Якісний лінолеум вдало імітує натуральне дерево та ламінат. Покриття досить не вибагливе у догляді, а при правильній експлуатації прослужить понад 15 років. Щоб зберегти привабливість глянцевої підлоги із ДВП, потрібно дотримуватись певних правил догляну за нею. 

Як правильно доглядати за лінолеумом, фото-1

Відмінність у догляді за натуральним та ПВХ лінолеумом

Розрізняють комерційний, напівкомерційний, натуральний та побутовий лінолеум в залежності від інтенсивності навантаження, яке передбачено у приміщенні. У житловому сегменті рекомендуємо купити лінолеум побутовий, натуральний а також підійде і напівкомерційний. 

До складу натурального лінолеуму входять природні екологічно чисті волокна і мінеральні добавки. Його не можна очищати рідким милом чи загальними мийними засобами — лише спеціальні засоби для чищення. В іншому разі, у природних волокнах може завестися грибок чи початися процес розкладання. 

Напівкомерційний та побутовий лінолеум, які відносяться до штучного, — доступніші. В їх виготовленні використовують полімерні речовини. При неправильній експлуатації та догляді структура верхнього тонкого декоративного шару порушується. Чистка таких полів з використанням хімічних розчинників заборонена. 

Як прибирати підлогу в перші дні після укладання покриття

В перші два-три дні після укладання лінолеум дуже вразливий до будь-яких зовнішніх факторів.  На цьому етапі догляд за покриттям повинен бути наступним: 

  • лінолеум повинен «відлежатися», тому його не можна мочити та бруднити;

  • пил та інші забруднення видаляти спеціальними серветками, акуратно протираючи поверхню;

  • сміття прибирати за допомогою м’якого віника або пилососа на низькій потужності;

  • перша мийка проводиться за допомоги звичайної ганчірки та теплої води з невеликою кількістю засобу для миття підлоги. 

Попередньо рекомендовано обробити лінолеум полімерним засобом або захисною емульсією. Він створює захисний шар, який підвищує термін експлуатації, відштовхує бруд та зберігає початкові декоративні властивості.

Як правильно доглядати за лінолеумом, фото-2

Вісім ефективних порад по догляду за лінолеумом

Гладке ПВХ покриття — практичне для повсякденного використання. Але щоб не допустити його передчасного зносу та пошкодження, потрібно пам’ятати декілька речей: 

  1. Меблі у приміщення з лінолеумом повинні мати пласкі, широкі дерев’яні або пластикові ніжки. Слід використовувати насадки або захисні листи, якщо є меблі з гострими ніжками. 

  2. Важкі меблі не можна тягнути по поверхні. Якщо треба переставити ліжко, комод, тумбу слід скористатися підложкою у вигляді килимка. 

  3. Якщо покриття має не проклеєні шви, ні в якому разі не можна робити вологе прибирання.

  4. Лінолеум має високу абсорбуючу здатність, тому забруднення необхідно видаляти відразу після їх потрапляння на поверхню. 

  5. Щоденно рекомендовано робити сухе прибирання — проходитись по поверхні пилососом або м’якою щіткою. 

  6. Раз в тиждень мити ПВХ вологою ганчіркою. На швабрі не має бути загострених вуглів. 

  7. Спеціалісти рекомендують проводити глибоке очищення лінолеуму раз в місяць. Для цього використовують стріппер (спеціальна установка) або спеціальні миючі засоби. Вони дозволяють видалити не тільки бруд, що в’ївся, а й забрати подряпини. 

  8. Для очищення побутового та натурального лінолеуму не можна використовувати лужні розчини, абразивні, спиртовмісні чи концентровані розчини, хімічні відбілювачі.

Підтримка гарного зовнішнього вигляду лінолеуму — місія не з легких. Вона потребує відповідального підходу за доглядом поверхні підлоги. Але якщо дотримуватись простих рекомендацій, навіть з роками покриття не втратить свого глянцевого блиску. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...