Новини компаній
15:00, 7 серпня 2022 р.

Як обрати генератор для дому

Новини компаній

Здається, що нема нічого простішого, ніж купити генератор для дома. Але той, хто вже стикався таким питанням, знає: між бажанням його придбати та фактичною установкою може пройти не один тиждень. Чому? Щоб дізнатись про це варто уважно вивчити наведені рекомендації за посиланням. Деякі основні моменти розберемо більш детально. 

З чого починається вибір

VKc6uEJ0nWkFUfQDnsdcjG2491LuujsMBBbpPRkD7CnDfhyFyRr_CiS9De-pL1gPB0UPcnzSdPFjqESAOEbf-B50494C05E23vimMd1Ai2nnDsiaiqVpVFH4kdaHYcSB-kD5es3ssDkpyz382pICTb0

Як не дивно, але не з походу до магазину. А з ретельного обстеження власного будинку. що варто врахувати? 

  1. Головний критерій вибору — потужність. То ж варто “озброїтись” блокнотом та ручкою, пройтись по дому, переписати всі лампочки, побутові прилади. Поруч з кожним найменуванням обов’язково вкажіть потужність.

  2. Після обстеження селі, варто вийти на двір. Якщо плануєте підключати до генератора помпу, маєте майстерню с електрообладнанням (зварювальний апарат тощо) також це вкажіть.

Отримані значення потрібно скласти — це стане основним орієнтиром для пошуку відповідної для ваших потреб моделі генератора.

Чому орієнтиром? Тому, що для точного значення до цих даних необхідно додати запас щонайменше 30 відсотків. Зазвичай, для оселі середнього розміру достатньо 3-10 кВт. Чим більше потужність, тим дорожче модель. Але надто економити не варто: якщо ваш генератор буде працювати “на грані”, він швидко вийде з ладу. То ж така економія дуже сумнівна.

Оптимально давати навантаження 50-60% відсотків. Це дозволить повноцінно користуватись електрикою, не переживати за можливе ламання та передчасний вихід з ладу досить дорого генератора. 

Місце розташування

5Bm1L0GFDkU4SUGEMbM5Q5Coc11PhauKKjLvxmyCuYTEFqlZ13jfq5_3jEaj1t4_kbTxzdL-lD0PzcTA9Pns2wW3ok7ml2oaO09ZrgaJjOqoVhF1zN1kD4AOeVb0Kg48nUzOYxhI8r1mcBPwcculKjw

Ще один привід, обстежити оселю. Пам’ятаємо, що чим більша потужність генератора, тим більшу вагу та габарити він має. До того ж під час роботи дуже шумить. Встановлювати його на вулиці не можна: вологе повітря, дощі призведуть до замикання. То ж необхідно користуватись додатковим приміщенням, або навіть його збудувати. 

Важливо, щоб приміщення було досить просторим, сухим та добре провітрювалось.

  1. По перше, генератори працюють на пальному — дизелі або бензині. То ж виробляють вихлопні гази. Хороша вентиляція вкрай важлива.

  2. По друге, більшість моделей працює на повітряному охолодженні, тому вадливо забезпечити постійний доступ повітря.

  3. Маленькі приміщення ускладнять доступ до генератора, якщо буде потрібен ремонт або сервісне обслуговування.

Тож варто потурбуватись про місце розташування заздалегідь. 

Функціонал

TBh4FYzJuxohi4W6j_9X0OxolLH7pdA088q6Ugzd1P5erX9-F5v7XYrTwpawlhnQ_5Nz7W3scIR-zdwLN4Mvfoy0ABO7VaHFIETq5LoeY3X9NQzGU9yadUhiuhrvrArrq7t3g02A9CJAOoRfn8vGdCs

Коли відома необхідна потужність, є місце для розташування, необхідно подумати про додаткові функції. Так, сучасні генератори коштують дорожче, але й користуватись ними простіше: це особливо важливо, якщо у вас не було попереднього досвіду користування подібним обладнанням. Найголовніша функція — тип запуску. Існує три види.

  1. Ручний коштує недорого. Але він підійде для запуску генераторів потужністю не більше 8 кВт. До того ж взимку. коли мастило на холод стає густим, потрібно прикладати не аби які зусилля.

  2. Електричний — трохи дорожче. Щоб увімкнути генератор досить натиснути кнопку, він запрацює без зайвих зусиль. Єдина незручність — необхідність мати під рукою батарейки на випадок. якщо старі вийдуть з ладу. 

  3. Найбажаніший, але й найдорожчий варіант - ATS (Automatic Transfer Switch). Він автоматично запускає генератор, якщо нема електроенергії в мережі.

 Як визначитись с вибором?

Все просто: для цього досить зателефонувати фахівцям інтернет-магазину VDR. Варто лише розказати, генератор якого типу та потужності вам потрібен, щоб вони запропонували відповідні моделі від найкращих брендів за розумною ціною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#генератор
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...