• Головна
  • На Одещині викрили чергових "бізнесменів", які хотіли підзаробити на переправлені військовозобов’язаних через кордон, - ФОТО, ВІДЕО
14:18, 30 липня 2022 р.
Надійне джерело

На Одещині викрили чергових "бізнесменів", які хотіли підзаробити на переправлені військовозобов’язаних через кордон, - ФОТО, ВІДЕО

На Одещині викрили чергових "бізнесменів", які хотіли підзаробити на переправлені військовозобов’язаних через кордон, - ФОТО, ВІДЕО

На Одещині правоохоронці затримали групу осіб, які полями проклали шлях з України до невизнаного Придністров’я і організували незаконний перетин кордону для військовозобов’язаних.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Правоохоронцями встановлено, що 51-річний житель Подільського району організував схему по переправленню військовозобов’язаних до невизнаного Придністров’я. Для реалізації задуму він залучив двох земляків віком 33-х та 22-х років, останній з яких родом з сусідньої країни.

Погодившись на співпрацю, чоловіки почали підшукувати громадян, яким на період дії правового режиму воєнного стану заборонено виїздити за межі України і які мають намір покинути державу поза пунктами пропуску. А підшукавши 28-річного клієнта і повідомивши йому вартість своїх послуг - 1500 доларів США, почали підготовку до реалізації його втечі.

Втілити план "провідникам" завадили правоохоронці, які затримали чоловіків на підході по Придністров’я.

В якості речових доказів протиправної діяльності у фігурантів вилучили мобільні телефони з переписками між собою та замовником їхніх послуг, чорнові записи, гроші, здобуті в незаконний спосіб, автомобіль.

Зловмисників затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури їм повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинений за попередньою змовою, з корисливих мотивів. Тобто у вчинені злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. За скоєне чоловікам загрожує покарання позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...