• Головна
  • В Одесі зменшилася кількість випадків захворювання гострими кишковими інфекціями
13:47, 27 липня 2022 р.

В Одесі зменшилася кількість випадків захворювання гострими кишковими інфекціями

В Одесі зменшилася кількість випадків захворювання гострими кишковими інфекціями

За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», минулого тижня захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі знизилася на 16,5%, порівняно з попереднім тижнем.

Про це повідомили на сайті мерії.

Усього за тиждень на гострі кишкові інфекції захворіло 76 осіб, з яких 51,3% – діти до 17 років. Відповідно до факторного аналізу, більшість випадків захворювань пов'язані з вживанням готових домашніх страв із порушенням технології приготування та зберігання, немитих овочів та фруктів, а також порушенням правил догляду за дітьми.

З метою запобігання виникнення та поширення холери продовжувався моніторинг серед пацієнтів з розладами шлунково-кишкового тракту та об'єктів навколишнього середовища (морська вода в зонах рекреації, стічні води інфекційних стаціонарів та станцій біологічного очищення). За звітний тиждень обстежено 55 пацієнтів та досліджено 14 проб з навколишнього середовища. Холерний вібріон не виділено.

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. Випадки дифтерії, кору, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одесса #новости
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...