• Головна
  • Війна зруйнувала виробництво Enjoy the Wood: як компанія відновлюється та як її підтримати
Новини компаній
15:00, 4 липня 2022 р.

Війна зруйнувала виробництво Enjoy the Wood: як компанія відновлюється та як її підтримати

Новини компаній

До війни потужності Enjoy the Wood розташовувалися у Київській області: виробництво — у Бородянці, офіс — в Ірпені. Рік тому компанія якраз побудувала нове виробництво та переїхала у просторий офіс.

Бізнес мав величезні плани на цей рік: вихід на нові ринки, розробка крутих продуктів та реалізація нових ідей. Власник компанії, Ігор Фостенко, нещодавно якраз видав свою першу книгу та їздив Україною з мотиваційними виступами.

Як війна вплинула на бізнес

Після російської окупації Київської області компанія зазнала серйозних збитків. Російські ракети знищили 95% офісу, а понад 80% робочих потужностей було спалено. Сумарні втрати склали понад $2 млн. До того ж більше, ніж 200 людей втратили робочі місця.

Завдяки залишкам продукції на складах у Європі та США, Enjoy the Wood зміг продовжити роботу та відновити продажі за кордоном у перший тиждень війни. Але обсяги товарів на складах були незначні, тому незабаром довелося вимкнути частину продажів в іноземних інтернет-магазинах. Зараз компанія працює над відновленням продажів.

Війна зруйнувала виробництво Enjoy the Wood: як компанія відновлюється та як її підтримати, фото-5

Як компанія відновлюється

Перебравши різні варіанти відновлення виробництва, в тому числі і за кордоном, Enjoy the Wood вирішили зупинитися на Західній Україні. У Закарпатті компанія орендувала нові приміщення, закупила необхідну техніку, облаштувала нове виробництво та запустила роботу.

Крім цього, запустили кампанію на Kickstarter, під час якої зібрали понад $160 тисяч, хоча ціллю кампанії було $5000.

Благодійність та волонтерство

З початком війни працівники компанії волонтерили та збирали кошти на підтримку армії. Зокрема, Enjoy The Wood допоміг ЗСУ збором коштів та закупками необхідних речей для тероборони Ірпеня за кордоном. Зокрема, так придбали бронемашину для безпечного пересування окупованим Ірпенем.

Як підтримати

Після початку війни Enjoy the Wood запустили новий продукт — серію постерів під назвою «Сильна Україна». Вони уособлюють незалежність, незламність та дух українського народу. Їх можна придбати за посиланням.

Також команда влаштувала розпродаж вцілілих мап зі знижкою — придбати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...