• Головна
  • На Одещині викрили посадовців, які привласнили майже 5 мільйонів гривень соціальних виплат, - ФОТО
14:03, 29 червня 2022 р.

На Одещині викрили посадовців, які привласнили майже 5 мільйонів гривень соціальних виплат, - ФОТО

На Одещині викрили посадовців, які привласнили майже 5 мільйонів гривень соціальних виплат, - ФОТО

Повідомлено про підозру учасникам організованого угруповання, викритим СБУ на розкраданні бюджетних коштів з фонду соцвиплат на Одещині.

Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки України. 

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру учасникам організованого угруповання, учасники якого розкрадали бюджетні кошти, призначені для соціальних виплат. Збитки держави через незаконне призначення допомоги становлять майже 5 мільйонів гривень.

Встановлено, до складу організованої групи входили посадовці сфери соціального захисту населення та банківської діяльності. Організувала злочинну схему керівник структурного підрозділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Білгород-Дністровської держрайадміністрації, залучивши у спільники підлеглих, співробітників банківських установ та своїх знайомих.

Зловмисники привласнили кошти, виділені для виплат новонародженим, дітям, які виховуються одинокими матерями, а також малозабезпеченими та багатодітними батьками. Оперативники СБУ встановили, що посадовці установ вносили недостовірні відомості до баз даних та підробляли офіційні документи, необхідні для нарахування соцвиплат, і на їх основі здійснювали незаконні нарахування підставним особам. Зараховувалися кошти на банківські картки для соціальних виплат, які виготовляли через «своїх» банківських співробітників. Після призначення допомоги та затвердження виплатних відомостей, з метою отримання незаконно нарахованих коштів, до процесу зняття готівки в банкоматах посадовці залучали своїх спільників.

Під час 25 обшуків за місцями проживання та офісах зловмисників, правоохоронці виявили докази злочинної діяльності. Вилучені матеріали будуть долучені до матеріалів справи. У межах кримінального провадження проведенно велику кількість відповідних експертиз.

Наприкінці минулого року чотирьом учасникам оборудки повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

У червні повідомлено про підозру ще двом фігурантам провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Наразі девятьом учасника організованої злочинної групи, серед яких ексначальниця та чотири вже колишних фахівців управління соцзахисту, посадовиця банку та ще три спільника, повідомлено про підозри у вчиненні злочинів у складі організованої групи за низкою статей:

• ч. ч. 2, 5 ст. 27, ч. ч. 3, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);

• ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. ч. 1, 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї);

• ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);

• ч. 3 ст. 28, ч. ч. 2, 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до оборудки осіб.

На Одещині викрили посадовців, які привласнили майже 5 мільйонів гривень соціальних виплат, - ФОТО , фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одесса #новости
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...