• Головна
  • Екснардепу з Одеси повідомили про підозру в колаборационізмі
15:49, 23 червня 2022 р.

Екснардепу з Одеси повідомили про підозру в колаборационізмі

Екснардепу з Одеси  повідомили про підозру в колаборационізмі

Правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності  колишньому лідеру партії "Родина" Ігорю Маркову, який за часів Віктора Януковича був народним депутатом та входив у Верховній Раді України у фракцію "Партії регіонів".

Про це повідомили у Службі безпеки України.

За даними правоохоронців, у березні 2022 року він перебував на тимчасово окупованій території Київської області разом з військами російської федерації. 

"Він був одним із рупорів російської пропаганди і регулярно записував відео, на яких заперечував агресію рф і транслював тези про "асвабадітєлєй". Згодом ці ролики публікували прокремлівські ЗМІ, у тому числі  федеральний телеканал при міністерстві оборони рф", - зазначили в СБУ.

У травні 2022 року екснардеп, за даними правоохоронців,  взяв участь у проведенні інформаційної кампанії рф, де вчергове виступив на підтримку її агресії і тимчасових окупаційних адміністрацій у південних регіонах України. 

Наразі за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та матеріалами СБУ і Нацполіції екснардепу повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...