• Головна
  • Гінекологія: попередження онкологічних захворювань
Новини компаній
11:00, 20 червня 2022 р.

Гінекологія: попередження онкологічних захворювань

Новини компаній
Гінекологія: попередження онкологічних захворювань, фото-1

В останні роки гінекологія та онкологія крокують рука об руку. Це пов’язано з багатьма чинниками – погіршенням екології, збільшенням стресів, ненормованим ритмом життя тощо. Згідно статистики, в Україні серед лідерів злоякісних новоутворень гінекологічна онкологія впевнено посідає 3 та 4 місця, відразу після раку молочних залоз. Це сумні реалії, з якими лікарям доводиться стикатися щодня.

Але звинувачувати у такій тенденції лише зовнішні фактори було б неправильно. Справа в тому, що відповідальність за здоров’я лежить і на самих пацієнтках. Багато хто часто зволікає з візитом до лікаря, намагається перетерпіти дискомфорт або біль, ігнорує постійні порушення менструального циклу, навіть внутрішньоматкову кровотечу. Адже є «більш важливі справи» – робота, подорож, ремонт та інше. Подібне відношення до власного здоров’я є цілком помилковим та небезпечним.

Навіщо потрібен регулярний огляд у гінеколога

Деякі хвороби є доволі підступними, і вміють маскуватись. Жінка гадає, що це просто важкі менструації або навіть біль у кишківнику, і не звертає уваги на дискомфорт. Максимум – візит до сімейного лікаря, який направляє до гастроентеролога, але й той нічого не може виявити. Таким чином втрачається дорогоцінний час, а хвороба прогресує.

На перших стадіях онкологія не так страшна, як здається. Сучасна медицина дозволяє подолати новоутворення за допомогою медикаментозної терапії, використовуючи безпечні препарати без сильних побічних дій.

Якщо ж онкологія прогресує, переходить на 3 стадію, то лікування ускладнюється, може нести значні ризики для пацієнтки. Та й загальний стан жінки суттєво погіршується, організм стає слабким, втрачає сили на боротьбу із захворюванням.

Саме тому й потрібен регулярний огляд у гінеколога, так як він дає змогу не лише вчасно виявити хворобу, але й побачити зміни в стані пацієнтки, які можуть призвести до появи онкології.

Які хвороби можна виявити

За допомогою сучасного діагностичного обладнання та технологій вдається виявити всі можливі новоутворення. Але лідерами онкологічних захворювань у гінекології вважаються:

  • Рак шийки матки – частіше за все цей діагноз ставлять жінкам віком від 35 до 55 років, хоча останнім часом хвороба значно «молодшає», і може з’явитись у молодих дівчат;
  • Рак яєчників – дуже підступне захворювання, бо починає проявляти себе лише на 3 стадії, коли спостерігається збільшення животу. Також медицина відзначає високий відсоток смертності, якраз через те, що пухлину не було виявлено завчасно;
  • Рак тіла матки – також носить назву «ендометрія». Це злоякісне новоутворення, яке зазвичай виявляється у жінок в постменопаузу, проте й пацієнтки до 50 років ризикують з ним стикнутися.

Але є й приємна новина – перелічені онкологічні захворювання можна виявити вчасно, якщо проходити регулярний огляд у гінеколога.

Важливість огляду в період клімаксу

Звичайно клімакс не є захворюванням. Але він здатен спровокувати розвиток хвороб, тобто, те, що до цього часу благополучно «дрімало», може проявити себе. А враховуючи, що з віком організм стає слабшим, ризики появи онкології значно зростають.  

Крім того, під час клімаксу змінюється гормональний фон. І це теж часто призводить до того, що з’являються доброякісні та злоякісні новоутворення. Особливо, якщо жінка знаходиться в групі ризику. До такої категорії відносяться пацієнтки, у яких:

  • Спадкова схильність;
  • Ранній початок менструацій;
  • Сахарний діабет;
  • Відсутність дітей;
  • Була чи є вірусна інфекція
  • Надмірна вага;
  • Пізній вступ у менопаузу.

Проте, навіть якщо жінка не входить в групу ризику, після 40 років варто регулярно навідуватись до гінеколога на огляд. Появу новоутворень можна не відчувати фізично, іноді це проходить без будь-яких симптомів. І лише лікар здатний виявити зміни, що відбуваються, направити на діагностику аби отримати повну клінічну картину.

Як зекономити на обстеженнях

Однією з ключових причин, чому часто відкладають візит до гінеколога, є впевненість, що обстеження – це надто дорого. Причому ця впевненість не має під собою підґрунтя. Так, звісно, якщо використовується сучасне обладнання, а діагностику проводять кваліфіковані лікарі, то вартість обстеження не може бути надто низькою. З іншого боку, лікування онкології на пізніх стадіях обійдеться ще дорожче, і ніхто не зможе гарантувати успіх.

Втім, є можливість суттєво зекономити на профілактичному огляді. Наприклад, у медичному центрі Sana Vita, діє вигідна пропозиція «check-up». Вона полягає в тому, що пацієнтка може пройти комплексне обстеження, для раннього виявлення найпоширеніших гінекологічних захворювань, витративши при цьому не більше 50-ти хвилин свого часу. Вартість даного комплексу на 25% нижча, ніж проходити всі обстеження окремо. Таким чином, ціна діагностики більш вигідна, а якість залишається на тому ж високому рівні.

Крім того, в медичному центрі Sana Vita пропонується check-up «Чоловіче здоров’я»; «check-up» пропонуються у вигляді подарункових сертифікатів, які діють протягом року. Такий сертифікат може стати гарним подарунком батькам, які часто не дуже люблять ходити по лікарям, і віддають перевагу «народним методам». Проте саме літні люди найбільше потребують регулярного огляду, як такі, що знаходяться в групі ризику. Після отримання сертифікатів у подарунок, їм вже нічого не залишиться, як відвідати лікарів і пройти обстеження.

Медичний центр Sana Vita – з увагою до вашого здоров'я, з повагою до вашого часу!

https://sanavita.com.ua.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...