• Головна
  • Війна в Україні: актуальні адреси відділень пошти та банків в Одесі
Новини компаній
13:00, 17 червня 2022 р.

Війна в Україні: актуальні адреси відділень пошти та банків в Одесі

Новини компаній

Під час широкомасштабного вторгнення рф банківська система міцно тримає фінансову оборону України. Залишатися на зв'язку між регіонами допомогають працюючи відділення пошти.

Банки забезпечують роботу відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров'ю населення. Деякі відділення комерційних банків тимчасово не працюють, інші переведені на особливий режим роботи.

Інформацію про роботу банків можна знайти на їхніх сайтах, на каналах комунікації чи в соціальних мережах або в мобільному додатку чи системі онлайн-банкінгу.

Нагадаємо, що у період дії воєнного стану в Україні скасовані святкові дні, передбачені Кодексом законів про працю. Тому НБУ скасував перенесення роботи банківської системи з понеділка 27 червня – на суботу 2 липня 2022 року.

Що стосується відділень пошти, то в Одесі працюють відділення Нової Пошти та Укрпошти.

Нова пошта працює там, де це можливо та безпечно. Відділення працюють кожного дня, без вихідних та у них надаються усі послуги, як і до війни.

Список відділень та поштоматів, які працюють

Ситуація змінюється кожну годину тому слідкуйте за новинами на офіційному сайті, Нової пошти де повідомлятимуть про всі зміни.

У відкритих відділеннях можна відправити та отримати посилки по Україні та за кордон. До 31 серпня за спеціальним тарифом можна відправляти особисті речі по Україні у валізах або коробках до 30 кг - за 120 грн. Якщо необхідно переслати особисті речі з України у країни Європи, то можна скористатися послугою «Речі з дому за кордон». Вона надає можливість українцям відправити речі зі знижками від 50% до 80% у 25 країн Європи. Так, відправлення до 2 кг коштує 800 грн, до 10 кг – 1200 грн, до 30 кг – 2000 грн.

Окрім того, у Новій пошті доступні усі фінансові послуги. Клієнти можуть переказати кошти по Україні, отримати міжнародний переказ через RIA та Western Union, зняти готівку, поповнити мобільний номер тощо. Додатково, можна без комісії надіслати кошти на спецрахунок Збройних Сил України, що відкрив Національний банк, або благодійним організаціям «Фонд Сергія Притули», «Повернись живим» та «Твоя опора».

Якщо відправлення знаходиться у інших областях, ви можете самостійно зробити переадресацію туди, де вам зручно його отримати. 

З 21 березня Нова Пошта поновила тарифікацію послуг зберігання та переадресації. Посилки зберігаються безкоштовно лише у відділеннях, які тимчасово не працюють. Також безкоштовно можна переадресувати на інше відділення відправлення, що були оформлені до 24 лютого.

Окрім відділень Нової пошти можливо скористатися послугами Укрпочти. Окрім отримання та відправлення пошти та посилок є можливість придбати спеціальні марки чи сувенірну продукцію.

Графік та список працюючих відділень в умовах війни також краще перевіряти на сайті. Інформацію про роботу відділень оновлюється щодня, бо ситуація постійно змінюється. Перевірити, як працює доставка в областях, де і куди наразі можна відправити посилку, можна на карті за посиланням. Відділення працюють кожного дня, без вихідних та у них надаються усі послуги, як і до війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #банки #пошта #установи #війна #ВПО #переселенці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...