• Головна
  • Зберегти зір дитини — найважливіше завдання для її батьків
Новини компаній
11:00, 14 червня 2022 р.

Зберегти зір дитини — найважливіше завдання для її батьків

Новини компаній

Короткозорість (міопія) становить велику небезпеку для дітей у віці до 18 років. Темпи розповсюдження цієї хвороби стрімко зростають.

«Зупинити розвиток міопії — надзвичайно важливе завдання», — зазначає Ольга Гілко, одеський лікар-офтальмолог, керівник Центру турботи про зір LUMOS.


Короткозорість крокує світом.

Статистика каже, що за останні 50 років показники захворювання на міопію зросли вдвічі. За деякими оцінками у 2050 році половина населення Землі буде короткозорою. Не дуже приємний прогноз, чи не так?

У чому причина епідемії короткозорості серед дітей та підлітків?

Відповідь дуже проста — гаджети. Точніше, велика їх кількість та постійне використання. У дитини, яка часто користується смартфоном або планшетом, очі працюють без зупину. Постійна напруга призводить до змін у оптичній системі. «Очі втрачають здатність чітко бачити предмети на відстані — тобто розвивається короткозорість», — пояснює офтальмолог.

Прямий зв’язок між міопією та гаджетами підтверджують свіжі дослідження, які проводилися на тлі пандемії COVID-19. Наша практична діяльність цілком підтверджує світову статистику зростання міопії у школярів лише під час локдаунів на 10%. Чому це відбулося? Основний чинник — діти проводили забагато часу з гаджетами: у середньому 7 годин на день замість 2.

Як запобігти розвитку міопії?

1. Перше і головне! Не нехтуйте профілактичними оглядами. На жаль, часто діти не можуть відразу сказати, що з їхнім зором щось не так. Офтальмолог виявить передвiсники падіння зору та зупинить розвиток короткозорості на її початковій стадії.

2.. Обмежуйте час, який дитина проводить із гаджетом у руках. Робіть перерви кожні 20 хвилин. Рекомендований загальний час із гаджетом — не більше двох годин для школярiв.

3. Проводьте на вулицi з дiтьми 2-3 години кожного дня  Це допоможе очам правильно функцiонувати. 

Що робити, якщо короткозорість уже розвинулася?

«Наша рекомендація — переходити до невідкладного лікування», — говорить Ольга Гілко. Прогресуюча міопія не просто знижує якість життя. Вона становить загрозу для очей в цілому: збільшується ризик розвитку інших офтальмологічних захворювань у майбутньому.


Що використовується для боротьби із короткозорістю в дітей? Передусім, підбір корекції окулярами, м’якими лінзами чи лінзами нічної корекції. Лікар обирає метод, який підходить найбільше, залежно від віку дитини, ступеня короткозорості та темпів її розвитку.

Це дасть змогу зупинити подальше падіння зору та уникнути ускладнень .



Профілактика чи лікування? Вибір очевидний.

Профілактика короткозорості — один із головних напрямів роботи центру Lumos.

«У нас є все для того, щоби якісно обстежити дитину та виявити загрозу  на ранній стадії. . Ми використовуємо спеціальні методи діагностики: наприклад, біометрію, оптичну когерентну томографію, I-care тонометрiю, якi доступнi не у всіх дитячих клініках Одеси. Це дає нам можливість оцінювати впевнено та повно всі індивідуальні особливості перебігу міопії у кожної дитини», — зазначає лiкар.

Зацікавленість батьків у доброму зорі дітей  → професіонали, в руках яких сучасні можливості діагностики та лікування  → виконання рекомендацій спеціаліста. Кожна ланка в цьому ланцюжку важлива для отримання результату.

Запрошуємо вас в LUMOS! Довіра та взаємодія дозволять нам досягти поставленої мети — зберегти зір наших дітей.

Центр турботи про зір LUMOS розташований за адресою: м. Одеса, вул. Богдана Хмельницького, 1/3.

Для запису телефонуйте: +38 (048) 777–78–80; +38 (067) 474–65–35.

https://lumos.center

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#диагностика зрения #профилактика зрения #очки #линзы
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...