• Головна
  • Попередній план вивезення зерна із порту Одеси: ймовірно, що військові кораблі рф супроводжуватимуть цивільні суда, - ОНОВЛЕНО
14:18, 6 червня 2022 р.
Надійне джерело

Попередній план вивезення зерна із порту Одеси: ймовірно, що військові кораблі рф супроводжуватимуть цивільні суда, - ОНОВЛЕНО

Попередній план вивезення зерна із порту Одеси: ймовірно, що військові кораблі рф супроводжуватимуть цивільні суда, - ОНОВЛЕНО

Україна, Росія та Туреччина розробили попередній план вивезення зерна із порту Одеси. Передбачається, що Туреччина займеться розмінуванням прибережних вод у районі Одеси, а російські кораблі буду супроводжувати вантажі до Босфору.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua з посиланням на російське видання "Известия".

Так, передбачається, що судна виходитимуть із одеського порту під конвоєм турецьких кораблів в нейтральні води Чорного моря, до встановленої координати, а далі до Босфору їх будуть супроводжувати російські військові кораблі. Сторонам лише залишилося деталізувати точний маршрут кораблів.

Попередній план вивезення зерна із порту Одеси: ймовірно, що військові кораблі рф супроводжуватимуть цивільні суда, - ОНОВЛЕНО, фото-1

В російських пропагандистських ЗМІ повідомляють, що "дорожню карту" можуть затвердити вже 8−9 червня. Саме у ці дні в Туреччині плануються переговори за участю ООН про деблокаду Чорного моря.

Варто зазначити, що за даними ООН, запасів пшениці у світі має вистачити приблизно до кінця липня. До критичного рівня ситуацію довело вторгнення росії в Україну, в рамках якого відбулась блокада наших портів. Проти росії були запровадженні санкції.

Наразі кремль намагається усіма способами шантажувати світову спільноту. Одним із таких важелів шантажу і є блокада портів. Росія вимагає поступок щодо "українського питання" та зняття санкцій в обмін на деблокаду Одеси та інших портів, у яких на початок війни зібралося до 25 мільйонів тонн різного продовольства.

Нагадаємо також, що раніше в українських ЗМІ повідомлялося про те, що влада росії масово вивозить сотні тисяч тонн зерна з тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей. За попередньою інформацією у фермерських запасах там знаходилося близько 1,5 мільйони тон зернових.

Оновлено:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що президентові росії володимиру путіну довіряти не можна.

"Путін каже, що не буде використовувати торговельні шляхи для нападу на Одесу. Це той самий путін, який сказав канцлеру Німеччини Шольцу та президенту Франції Макрону, що не буде нападати на Україну – за декілька днів до початку повномасштабного вторгнення до нашої країни. Ми не можемо довіряти путіну, його слова порожні", –  відреагував на заяву Путіна про невикористання торговельних шляхів для нападу на Одесу український дипломат у твіттері.

Підкреслимо, що президент росії володимир путін у п'ятницю, 3 червня, заявив, що москва може гарантувати прохід без перешкод українським судам із зерном із чорноморських портів України. Натомість він хоче, щоб Україна розчистила фарватер від мін. За словами путіна, країна-агресор не буде використовувати чисту від мін зону для наступу своїх військ.

Читайте також: Наприкінці цієї неділі в порту на Одещині планують зустріти перший контейнерний караван

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...