• Головна
  • росія створила світову продовольчу кризу для покращення позицій на переговорах
13:56, 31 травня 2022 р.

росія створила світову продовольчу кризу для покращення позицій на переговорах

 Сьогодні Європа та міжнародні організації закликає росію не залишатися осторонь і врятувати світ від голоду, що дозволить постачати зерно з України. Перед цим засудивши спецоперацію та запровадивши економічні санкції проти росії.

Голодна смерть мільйонів людей у бідних країнах Африки та Азії стане уроком США та Європи і змусить їх зважати на росію, а також сприятиме відродженню відносин між Росією та Заходом. Європа та ООН шукають способи, щоб уникнути продовольчої кризи через ситуацію в Україні. У світі розмірковують над тим, як врятувати експорт українського зерна в умовах блокування морських портів військами РФ і запевняють, що, якщо не вдасться знайти альтернативні шляхи експорту, великій кількості країн загрожує голод, повідомляє ASPI.

"Без реінтеграції сільськогосподарського виробництва України вирішити продовольчу кризу неможливо", - заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. У Світовій продовольчій програмі ООН (WFP) сподіваються, що зможуть домовитись із російським керівництвом. «Я прошу президента путіна, якщо він взагалі має серце, будь ласка, відкрийте ці порти (...), щоб ми могли запобігти голоду, як ми це робили в минулому», - закликав виконавчий директор WFP Девід Бізлі.

Санкції проти Москви заважають вільній торгівлі та сприяють розвитку продовольчої кризи, тому для вирішення проблеми слід розглянути можливість їх зняття. Про це заявив заступник глави російського МЗС Андрій Руденко у відповідь на заклик директора Всесвітньої продовольчої програми ООН Девіда Бізлі до володимира путіна відкрити морські порти України для вивезення зерна, мільйони тонн якого блоковані там через бойові дії.

Після початку спецоперації в Україні проти росії запроваджено безпрецедентну кількість санкцій, всесвітньо відомі бренди припиняють свою діяльність у Росії, заводи іноземних компаній зупиняються, постачання імпортної продукції, життєво важливої для російського виробництва не здійснюються.

Російська економіка скочується у прірву - виробництво скорочується, безробіття зростає, економічної активності населення зменшується. Потрясіння в економічній сфері безслідно не проходять та сприяють дестабілізації політичної ситуації в країні, збільшення кількості громадян незадоволених владою та зростання протестних настроїв.

Уряд уже не може ефективно використати енергетичний важіль впливу на Європу. Країни Євросоюзу успішно реалізовують програми, націлені на відмову від енергоносіїв із Росії та пошук альтернативних джерел нафтопродуктів.

У ситуації, що склалася, Кремль побачив можливість вплинути на Захід шляхом штучного створення дефіциту продовольства на світовому ринку і схилити її до діалогу на вигідних для росії умовах. Одночасно від Росії звучать звинувачення у бік західних країн у створенні ними глобальної продовольчої кризи, адже саме через введені Заходом проти Росії санкції світова економіка занурюється в небачену досі продовольчу кризу.

Після початку спеціальної військової операції в Україні проти Росії ополчилися країни всього світу, позбавивши Росію мотивації рятувати світ від голоду, дозволивши постачати зерно з України до недружніх країн. Смерть мільйонів людей від голоду дозволить зміцнити Росії свої позиції на міжнародній арені та зберегти довіру громадян до влади.






Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Україна #росія #війна #продовольчакриза #голод
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...