• Головна
  • Героя з Ізмаїльського району, який евакуював поранених із Маріуполя, був в полоні рф, відправили на лікування в Болгарію,- ФОТО
16:16, 27 травня 2022 р.

Героя з Ізмаїльського району, який евакуював поранених із Маріуполя, був в полоні рф, відправили на лікування в Болгарію,- ФОТО

Героя з Ізмаїльського району, який евакуював поранених із Маріуполя, був в полоні рф, відправили на лікування в Болгарію,- ФОТО

Уродженця села Лощинівка Ізмаїльського району, українського авіатехніка Дмитра Бурлакова після звільнення з полону рф доставили на лікування до Болгарії. Герою дивом вдалося вижити після обстрілу пілотованого ним вертольота.

Передає "Бессарабія INFORM".

5 квітня вертоліт Мі-8, на якому знаходився бортовий авіатехнік пошуково-рятувальної служби Дмитро Бурлаков, був збитий військами супротивниками під час спроби евакуювати поранених із Маріуполя. Внаслідок падіння вертольота він дивом вижив, але отримав численні поранення – пошкодження руки та переламані обидві ноги.

Його рідні довгий час не знали, чи він вижив у результаті падіння вертольота. Спершу надходила інформація, що він загинув, але підтвердження не було. Він довго перебував у списку зниклих безвісти, але рідні побачили відеозапис його допиту, опублікованого у російських ЗМІ.

Про долю бессарабського болгарина написали українські та болгарські ЗМІ, що дозволило прискорити процес його обміну. Перед Великоднем у Чистий четвер стало відомо, що його обміняли і він перебуває у Запоріжжі. Після цього його відправили на лікування до Львова.

За ініціативою та пропозицією болгарських медиків, Дмитра Бурлакова після тривалого узгодження української та болгарської сторін було доставлено до лікарні імені Пирогова в Софії, де болгарські медики пообіцяли поставити українську війну на ноги.

«Вчора був найважчий день, оскільки сестра поїхала зустрічати його, а мені нічого не лишалося, як просто чекати. Він справді народився під щасливою зіркою. Якось він вижив там. Ми дуже вдячні лікареві Бориславу Тасєву лікарні ім. Н.І.Пирогова, доктору Філіпової з Міністерства охорони здоров'я Болгарії та команді віце-прем'єра Калини Костянтинової, зокрема Красі Величкової, за надану допомогу у доставці брата до Болгарії», – розповіла Райна Манджукова в ефірі bTV.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...