• Головна
  • Разом ми — сила: Як ірландські лікарі та український фонд допомагають перемогти у війні
Новини компаній
11:00, 7 червня 2022 р.

Разом ми — сила: Як ірландські лікарі та український фонд допомагають перемогти у війні

Новини компаній

Повномасштабне російське вторгнення в Україну консолідувало українців по всьому світу. Оскільки держава мобілізувала основні зусилля на захист своєї незалежності, її ресурсів наразі не вистачає на закриття усіх нагальних потреб. У цей момент стає вкрай важливою робота волонтерів та благодійних організацій, які на запит суспільства можуть точково надавати медичну та гуманітарну допомогу тим, хто цього найбільше потребує.

В умовах воєнного часу розпочалася співпраця двох проєктів, створених українцями для українців. Міжнародний благодійний фонд Future for Ukraine у партнерстві з проєктом “Медична допомога Україні” (Medical Help Ukraine) Асоціації українців Ірландської Республіки разом наближають Україну до перемоги.

200 аптечок IFAK рятують життя військовим

На початку травня фонд Future for Ukraine та Medical Help Ukraine придбали та передали двісті тактичних аптечок IFAK. Всі аптечки вже отримала військова частина ЗСУ, яка захищає зараз Україну на сході.

Тактичні аптечки IFAK (Individual First Aid Kit) є вкрай потрібними на передовій, оскільки містять всі необхідні медикаменти та засоби для надання першої індивідуальної медичної допомоги. За статистикою, майже половина смертей у польових умовах стається через кровотечу та її наслідки. Вчасно зупинити кров означає врятувати життя не одного українського військового.

Індивідуальні аптечки першого рівня різняться за складом, але в основному повинні містити турнікети, гемостатики, бандаж, назофарингіальну трубку, оклюзійну пов’язку, антибіотики, протизапальні та знеболюючі препарати.

До складу переданих з Ірландії аптечок входить гемостатична пов'язка Medclot Hemostatic. Вона призначена для зупинки кровотечі при травматичних пошкодженнях. Гемостатик при ручному натисканні за кілька хвилин сприяє згортанню крові. Його можна використовувати при кульових і ножових травмах, накладанні турнікету та кровотечі без тиску. Пов’язка гіпоалергенна, а її активні інгредієнти каолін та карбоксиметилцелюлоза давно відомі й застосовуються у фармацевтиці та косметичній промисловості.

Швидка для Катеринопільської лікарні

Завдяки співпраці з ірландськими медиками фонду Future for Ukraine вдалося придбати карету швидкої допомоги до Катеринопільської центральної районної лікарні Черкаської області.

Свій автопарк з двох швидких лікарня передала на потреби ЗСУ, тож під час війни залишилася без змоги транспортування пацієнтів. Лікарі дуже потребували нового авто, за його надання вони були дуже вдячні.

Машина перетнула український кордон з Польщі. Саме там знаходиться офіс Future for Ukraine, оскільки країна є найзручнішим сполученням, щоб швидко та ефективно організовувати медичну та гуманітарну допомогу. Машину з Варшави через кордон самостійно доставила менеджерка ключових проєктів FFU Ліза. Команда фонду складається з десяти завзятих дівчат, які мусили евакуюватися в сусідню країну, але не змогли просто сидіти, склавши руки, поки в Україні триває війна.

Разом із каретою швидкої, командам з Ірландії та України вдалося доставити медичне устаткування, потрібне Катеринопільській лікарні: інвалідні візки, ходунки, костиль, візок для купання, сечоприймачі, пакети у рулонах, маски та респіратори, джгути, перев'язувальні матеріали та бронежилети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...