• Головна
  • 04:05 в Одесі оголошено повітряну тривогу, - ОНОВЛЮЄТЬСЯ
04:07, 30 травня 2022 р.
Надійне джерело

04:05 в Одесі оголошено повітряну тривогу, - ОНОВЛЮЄТЬСЯ

04:05 в Одесі оголошено повітряну тривогу, - ОНОВЛЮЄТЬСЯ

04:05 в Одесі оголошено повітряну тривогу!

Про це повідомили в міськраді.

Всім треба в укриття! Якщо ви вдома і поряд нема сховищ, знайдіть приміщення без вікон або станьте в кут біля несучої стіни.

Пам'ятка, як діяти під час тривоги та обстрілів!

Що робити, якщо тривога застала вас на вулиці? Знайдіть поблизу укриття, з протилежного боку від місця звідки стріляють:

під'їзд будинку (закрийте за собою двері, притисніться в кут, при можливості сховайтеся під сходами, але не навпроти вікна); підземний перехід; вздовж високого бордюру; в оглядовій ямі відкритого (на повітрі) гаража або СТО;

Що робити під обстрілам на вулиці:

падайте на землю, закривайте голову руками, відкрийте рот - це вбереже від контузії при близькому розриві снаряда; можна сховатися в ямах-"воронках", що залишилися від попередніх влучань (правило, що двічі в одне місце не влучає).

У разі, якщо обстріл застав вас в маршрутці, тролейбусі або трамваї слід негайно зупинити транспорт. Якщо в полі зору немає укриття, просто відбіжіть від дороги в напрямку "від будівель і споруд" і ляжте на землю (одяг можна випрати, а життя - ОДНЕ).

Майте на увазі, що переважна більшість снарядів і бомб розриваються у верхньому шарі грунту або асфальту, тому осколки в момент вибуху розлітаються на висоті не менше 30-70 см над поверхнею.

Категорично не підходять для укриття місця під різною технікою (під вантажівкою, автобусом, автомобілем).

У квартирі:

візьміть заздалегідь підготовлені речі і спускайтеся в сховище або в підвал.

Для тих, хто не зміг спуститися в підвал:

в квартирі найбільш міцними місцями є кути, особливо несучих стін (туалет, ванна, коридор). Потрібно лягти на підлогу, накривши голову подушкою (можна піл міцний дерев'яний стіл). Також можна стати у дверному міжкімнатному отворі, якщо навпроти немає вікна; металеві двері, товщиною від 3 мм можуть захистити від дрібних осколків; важливо! Після закінчення обстрілу, залишаючи сховище, не давайте собі розслабитися. Тепер вся ваша увага повинна бути сконцентрована собі під ноги! Не піднімайте із землі ніяких незнайомих предметів. Вся увага - дітям і підліткам: не дайте їм підняти що-небудь з-під ніг!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...