Новини компаній
15:00, 24 травня 2022 р.

10 цікавих фактів про віскі

Новини компаній

Шанувальників світу віскі напевно зацікавлять деякі з найдивніших і маловідомих курйозів, пов'язаних із шотландським віскі. Ось вони.

10 цікавих фактів про віскі, фото-1
  • Тисячолітній торф

Торф, що використовується для сушіння ячменю і надання характерного димного аромату деяким з улюблених сортів віскі, швидше за все, має вік від 1000 до 5000 років. Так, торф'яні болота виростають всього на 1 мм щороку ... Віскі – це продукт, створений з великим терпінням!

  • Найвищі перегінні куби у Шотландії

Найвищі куби для отримання віскі були зроблені в Glenmorangie, Шотландія, вони зростають з дорослого жирафа!

  • Найшикарніший у світі коктейль із віскі

Його можна було потягувати в барі Burj Al Arab Skyview у Дубаї, і це не безглуздий витвір божевільного бородатого бармена. Це був простий Манхеттен, зроблений за допомогою Macallan 55-річної давності. Добре витрачені 5700 євро!

Елегантна суміш була зроблена з особливою дубовою паличкою, взятою з бочки Macallan. Коктейль подавали з льодом, виготовленим з тієї ж води, що і The Macallan. На жаль, цих коктейлів було лише 10 штук, і всі вони були замовлені в період з 16 квітня до 15 грудня 2008 року.

  • Найпопулярніший віскі

Навіть сьогодні 90% віскі, що продаються у світі, купажовані або змішані. Односолодові сорти продаються менше, хоча багато справжніх цінителів не розуміють такої зневаги.

  • «Плідний» кіт на винокурні

Таузер (1963-1987) був найвідомішим котом, у складі «працювали» на винокурних заводах.Він заслужив свою репутацію, вбивши цілих 28899 мишей! Кіт також був згаданий у знаменитій Книзі рекордів Гіннеса за свою плідну кар'єру та офіційно визнаний «найкращим котом світу». Він прожив 24 роки на винокурні Glenturret у Шотландії.

  • Односолодовий віскі: сучасний тренд

Односолодові віскі насправді користуються великим комерційним успіхом, оскільки аж до 1960-х років більшість із них використовувалися для купажованого віскі, що цінувався за його текстуру.

Glenfiddich, ймовірно, був першим односолодовим віскі, який продавався як такий, і став популярним у всьому світі, оскільки він також був першим, який продавався у роздрібних магазинах аеропортів.

  • Шотландський віскі – вирішальний фактор успіху японського віскі

Масатака Такецуру, який вважається батьком-засновником японського віскі, вирушив до Шотландії, щоб дізнатися про мистецтво виготовлення віскі. Там він отримав ступінь з органічної хімії в Університеті Глазго і набрався досвіду на гуральні Longmorn, Hazelburn та інших. Потім відтворив деякі техніки в Японії, коли заснував свою власну гуральню Nikka, звичайно, додаючи свій японський штрих!

  • Найбільший ринок віскі у світі - французький

Хтось може не повірити, але насправді у Франції за місяць продається більше шотландського віскі, ніж коньяку за цілий рік.

10 цікавих фактів про віскі, фото-2
  • Один із найбільш оподатковуваних товарів у світі

Близько 80% вартості пляшки віскі насправді становлять податки. Багато виробників з різних країн ведуть постійну боротьбу за зниження податку.

  • Найвигідніша інвестиція за останні роки

Набагато краще, ніж золото та вино! Віскі в останні роки показав себе дуже добре як об'єкт інвестування. Найпопулярнішим брендом на інвестиційних аукціонах залишається Macallan, за ним ідуть Ardbeg та Bruichladdich.

Великий вибір шотландського, японського та американського віскі чекає на всіх бажаючих у каталозі онлайн-магазину Vintage. Тут завжди будуть раді доставити улюблений віскі або інший алкогольний напій додому в будь-якій точці України. У момент проведення акцій покупка виявиться на 20% дешевшою, а доставка для замовлень вище 500 грн безкоштовна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...