• Головна
  • 89-й день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн
18:20, 23 травня 2022 р.

89-й день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн

89-й день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн

Сьогодні 23 травня, понеділок. Триває 89 доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

Ворог не зупиняє спроб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Проте він дуже повільно просувається, а на Авдіівському, Бахмутському напрямках не має успіху і відступає. Але все ще завдає дуже великих руйнувань українським містам і селам через ракетні обстріли та авіаційні удари. Їх кількість збільшилась.

Залишається надія на ЗСУ і сучасні системи ППО, які нарешті почала отримувати Україна. 

Ми стежимо за подіями в країні в режимі онлайн.



17.28 Співробітник постійного представництва Росії при ООН заявив про відставку через розв'язану його батьківщиною повномасштабну війну проти України, за що йому "ще ніколи не було так соромно за свою країну і роботу". 

Англомовну заяву Бориса Бондарєва виклав  глава UN Watch Гілель Нойєр.

16.21В тимчасово окупованому Мелітополі українські партизани підірвали залізничні колії, якими російські фашисти здійснювали важливі логістичні перевезення.

Про це повідомляє РІА Мелітополь.

Вранці у місті прогримів вибух у районі м’ясокомбінату, який пошкодив рейки. На місце вибуху російські загарбники відправили бронепоїзд та групу автоматників, які проводили зачистку території.

Вранці 23 травня місцеві жителі бачили чорний клубок диму поблизу м'ясокомбінату.

16.16 Прессекретар путіна пєсков заявив журналістам, що у Кремлі не збираються обмінювати українських бійців із "Азовсталі" на кума Путіна Віктора Медведчука.

"Медведчук є громадянином України. Він не має відношення до Росії, і не є військовим.

У випадку осіб, які здалися в полон на "Азовсталі", там йдеться про військових та членів націоналістичних формувань. Це зовсім різні категорії осіб, і тут навряд чи можна говорити про якісь обміни", -  наголосив пєсков.

16.06Ворожі обстріли Харкова сьогодні, 23 травня, продовжилися - снаряд влучив біля зупинки громадського транспорту, поранено чоловіка, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Минулої доби російські окупанти обстрілювали Харків та населені пункти області. Так, вчора із реактивних систем залпового вогню був обстріляний Київський район. Сьогодні вранці російські окупанти нанесли удари в районі Павлового Поля, снаряд влучив біля зупинки громадського транспорту. 1 чоловік зазнав поранень вибуховою хвилею. За добу загалом по Харкову - 2 поранених", - зазначив Синєгубов.

15.58Російські військові відкрили вогонь ракетними снарядами по Білозерці Херсонської області. Внаслідок удару були зруйновані будинки, а також є загиблі.

"У Білозерці через обстріл касетними снарядами зруйновано 10 будинків, загинули 3 людей, є поранені, обставини уточнюються", - повідомляє Оперативне командування "Південь".

15.55У Луганській області евакуаційний автобус із жителями Гірської громади потрапив під обстріл російських окупантів.

«Безпечних шляхів вже немає. Евакуаційний автобус з мешканцями Гірської громади потрапив під обстріл під Врубівкою. На щастя, всі цілі та вже в безпеці», — повідомив у Facebook голова Луганської ОВА Він зазначив, що евакуація та завезення гуманітарних вантажів проходить дуже важко: за день можливий лише один рейс. Охочих їхати більше, але в той же час обстріли посилюються.

15.47Ситуація на Слобожанському напрямку напружена, оскільки російські війська майже два тижні проводили перегрупування сил і засобів.

«Напружена ситуація на Харківщині – це Слобожанський напрямок, де ворог фактично після 10 днів, майже двох тижнів, перегрупування сил і засобів, підвіз резерви з боку білгородської області через тимчасово окуповані міста Куп’янськ, Вовчанськ», - повідомив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (парламентська фракція «Слуга народу») повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

За його словами, зараз поновився наступ збройних сил російської федерації на Слов’янськ Донецької області.

15.2822 травня ввечері росіяни обстріляли Авдіївку з артилерії. Пошкоджено щонайменше 20 житлових будинків та  дитсадок.

Як повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, піід ранок 24 травня російська авіація завдала авіаудару по старій частині міста. Наслідки удару встановлюємо.

Загалом по місту за цю добу вже відомо про щонайменше трьох поранених цивільних.

15.23Ситуація з постачанням газу до споживачів у Донецькій області зараз вкрай складна. Через постійні обстріли, які пошкоджують мережі, може повністю призупинитися газопостачання.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

13.34  Австрія заморозила активи російських олігархів на 254 млн євро. З початку вторгнення РФ в Україну Австрія ввела санкції проти 1091 особи та 80 організацій РФ.

13.32 Російського військового Шишимаріна визнали  винним у вбивстві чоловіка на Сумщині — його засудили до довічного ув'язнення за статтею «порушення законів та звичаїв війни».

Фото - Бабель

89-й день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-1

89-й день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-1

Це перший російський солдат, якого засудили за злочин проти цивільного. 

10.37 Ситуація на Луганщині. Сєвєродонецьк повністю під українським прапором України. Рашисти за добу зруйнували понад 70 будинків, найбільші руйнації в Новодружеську. 

"Рашисти не полишають спроб прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області. Всі сили орки кинули на захоплення Сєвєродонецька. Ввечері росіяни хотіли підійти ближче до міста через села Пурдівка та Олександрівка, йшли бої. Без успіху для орків. Вночі росармія почала штурмувати Тошківку. Бій триває дотепер", - повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

За минулу добу на Донбасі відбито 11 атак ворога, знищено шість танків, 10 одиниць бойової броньованої техніки та шість одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оброни збили один БпЛА типу “Орлан-10” та ворожий літак Су-25.

10.35  Ніч у Харкові минула із тривогами та поодинокими обстрілами. За добу є двоє поранених.

По області обстрілювали Циркуни, є двоє поранених. Піддавалися обстрілам Первомайський (1 поранений), одна людина постраждала в Балаклії. Уночі обстрілів окупантів зазнав Чугуївський район, горіли приватні будинки, магазин та кафе. Постраждалих немає, деталі з’ясовуються

10.31 ​У Києві під будівлею Головпоштамту збирається черга з людей, які хочуть придбати нову марку «Російський воєнний корабель... Все!». 23 травня — рівно 40 днів із моменту затоплення крейсера «Москва».

Продаж стартує о 14:00. Наразі в черзі — понад 500 людей, повідомляє кореспондент Суспільного.

9.41 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 23.05 орієнтовно склали:

  • особового складу близько 29200 осіб ліквідовано, 
  • танків ‒ 1293 од, 
  • бойових броньованих машин  ‒ 3166 од, 
  • артилерійських систем – 604 од, 
  • РСЗВ - 201 од, 
  • засоби ППО  - 93 од,
  • літаків – 204 од, 
  • гелікоптерів – 170 од, 
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 476 ,
  • крилаті ракети - 110,
  • кораблі /катери  - 13 од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2206 од,
  • спеціальна техніка - 43.

Найбільші втрати противника (минулої доби) спостерігалися на Бахмутському напрямку. Дані уточнюються.

9.21 Запорізька ОВА повідомляє, що у тимчасово окупованому селищі Василівка окупантів уже більше, ніж місцевих жителів. Ворог посилює свої сили та укріплює позиції.

9.12 Вчора ввечері ворог вдарив з авіації по Малину на Житомирщині. В результаті авіабомбардування загинув працівник «Укрзалізниці». Ще троє працівників, а також один житель міста були поранені — їх ушпиталили до медзакладу, розповів міський голова Ситайло.

9.11 Вибухи на Житомирщині. Жителі Коростеня  повідомляють, що вночі під час оголошеної повітряної тривоги чули звуки вибухів. 

Це Суспільному також підтвердила заступниця міського голови міста Чижевська. За її словами, в місті було чути звуки двох вибухів, яким передували спалахи.

9.10 Велика Британія «подвоїть зусилля» у забезпеченні України продовольством і гуманітарною допомогою, заявив  прем'єр-міністр країни Джонсон.

9.08  В Чорне море із Севастопольської бухти вийшов новітній російський фрегат «Адмірал Макаров». Вірогідність ракетних ударів по Україні підвищується, повідомили в ОК «Південь».

8.50 Вночі російські військові з «Ураганів» обстріляли  Апостолівську громаду на Дніпропетровщині, повідомив керівник ОВА Резніченко. Влучили між селами, люди не травмувалися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...