• Головна
  • Намагався усунути конкурента: в Одесі чоловік замовив вбивство підприємця з Привозу, - ФОТО
11:20, 18 травня 2022 р.
Надійне джерело

Намагався усунути конкурента: в Одесі чоловік замовив вбивство підприємця з Привозу, - ФОТО

Намагався усунути конкурента: в Одесі чоловік замовив вбивство підприємця з Привозу, - ФОТО

В Одесі правоохоронці скерували до суду обвинувачення злочинній групі в організації замовного замаху на вбивство 27-річного підприємця з ринку «Привоз».

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Молодого чоловіка, що займався торгівлею водними біоресурсами, намагався «прибрати» 44-річний конкурент. Правопорушник відкрито попросив бізнесмена піти з ринку, а коли той відмовився, знайшов людей, які погодилися за грошову винагороду усунути його раз і на зажди. Втім намірам зловмисників завадили працівники Управління міграційної поліції Одещини, і тепер вони можуть сісти за ґрати на 15 років, а то й довічно.

Намагався усунути конкурента: в Одесі чоловік замовив вбивство підприємця з Привозу, - ФОТО, фото-1

Подія сталася в листопаді минулого року, коли старший за віком підприємець поскаржився на свого конкурента кумові, і той звів його з так званим кримінальним авторитетом, засудженим до позбавлення волі за викрадення людини, вимагання та розбійні напади. Злочинець, що мав вплив на арештантів у виправній колонії та зловмисників на волі, підібрав серед них неодноразово судимих за тяжкі злочини кілера та пособника для організації й доведення до логічного кінця вбивства, за яке замовник заплатив майже сто тисяч гривень.

Намагався усунути конкурента: в Одесі чоловік замовив вбивство підприємця з Привозу, - ФОТО, фото-2

Коли організована група була готова спричинити бізнесмену несумісні з життям тілесні ушкодження, її затримали. Спецоперація проводилася за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області одночасно на ринку, куди прибув виконавець по жертву, в оселях замовника та пособників і камері утримання їхнього лідера.

За результатами досудового розслідування справи замовнику злочину оголошено про підозру у зверненні до суб’єкта підвищеного злочинного впливу з метою його застосуванням та організації замаху на вбивство (ч.1 ст.255-3, ч.3 ст.27, ч.2 ст.15 п.п. 11, 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України); керівнику організованої групи – умисному встановленні та поширенні злочинного впливу в слідчому ізоляторі та організації замаху на вбивство, вчиненому на замовлення організованою групою (ч.2 ст.255-1, ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.2 ст.15 п.п. 11, 12 ч.2 ст.115 ККУ) і ще двом спільникам – пособництві в організації вбивства, вчиненому на замовлення організованою групою (ч.5 ст.27, ч.3 ст.28, ч.2 ст.15, п.п. 11, 12 ч.2 ст.115 ККУ).

Намагався усунути конкурента: в Одесі чоловік замовив вбивство підприємця з Привозу, - ФОТО, фото-6

Заходи проводили слідчі відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 за оперативного супроводу співробітників Управління міграційної поліції Одещини та відділу оперативно-розшукової роботи у південному регіоні Управління оперативно-розшукової діяльності Департаменту з питань виконання кримінальних покарань під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одесса #новости
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...