• Головна
  • Рашисти наносять удар по екології: на узбережжі Чорного моря в Одеській області знаходять мертвих дельфінів, - ФОТО
13:30, 28 квітня 2022 р.
Надійне джерело

Рашисти наносять удар по екології: на узбережжі Чорного моря в Одеській області знаходять мертвих дельфінів, - ФОТО

Рашисти наносять удар по екології: на узбережжі Чорного моря в Одеській області знаходять мертвих дельфінів, - ФОТО

Протягом війни у різних місцях на узбережжі Чорного моря виявляють мертвих дельфінів. Наразі оцінити масштаб проблеми складно. Екологи не можуть досліджувати узбережжя допоки тривають військові дії.

Про це повідомляє еколог Іван Русєв, підкреслюючи, що російські військові - варвари, які безжалісні до всього живого і до культури.

Загиблих дельфінів, яких знайшли на узбережжі Чорного моря, оглянули. На них немає слідів від сіток. Хвости не відрізані. Це свідчить, що тварини загинули не внаслідок браконьєрських дій. Наразі вивчити масштаби екологічної трагедії важко.

"У зв'язку з військовими діями, масштаби загибелі зараз маловідомі, тому що неможливо обстежити ділянки узбережжя моря. А викинутого морем дельфіна швидко з'їдають хижаки, мартини і рештки тварини знову забирає море, або засипає піском", - зазначив еколог Іван Русєв.

Рашисти наносять удар по екології: на узбережжі Чорного моря в Одеській області знаходять мертвих дельфінів, - ФОТО , фото-1

Натомість він впевнений, що дельфіни страждають від дій російських агресорів.

"Всім відомо, що рашисти перекрили судноплавство в Чорному морі та замінували частину його акваторії. Вони постійно стріляють потужними снарядами з надводних і підводних човнів. Варвари також використовують військові гідролокатори і це негативно впливає на тварин. Дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів суден рашистів, а це виводить з ладу орган слуху дельфінів", - підкреслює Русєв і додає, - "Судна рашистів можуть використовувати звуки на рівні 200 децибелів і навіть вище, що випускаються спеціальним передавачем на судні. Втративши орієнтацію, "засліплені" тварини приголомшені та втрачають акустичний контроль над середовищем. Вони в паніці можуть викидатися на берег та гинути. У звичайних умовах ці тварини за допомогою ехо-сигналів, що відображаються, можуть визначити, що знаходиться попереду - берег, скеля або риба, а у разі поразки слуху вони можуть цього не помітити".

Читайте також: На Одещині чоловік незаконно виловив 38 кг риби, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...