• Головна
  • Cпособи відшкодування збитків, завданих війною: репарація і контрибуція
Новини компаній
14:26, 22 квітня 2022 р.

Cпособи відшкодування збитків, завданих війною: репарація і контрибуція

Новини компаній
Cпособи відшкодування збитків, завданих війною: репарація і контрибуція, фото-1

Існує два способи відшкодування збитків, завданих війною: репарація і контрибуція

У зв’язку з останніми подіями в Україні ми часто чуємо про можливості репарації та контрибуції з боку росії. Допомогу постраждалим для стягнення грошової компенсації надає юридична компанія “Адвокат в Європі”. Згідно з вимогами, що описує контрибуція - росія буде зобов’язана примусово відшкодувати всі завдані матеріальні збитки Україні. Потрібно більш детально розібратися, що означають ці поняття з історії та з точки зору міжнародного права.

Репарація та умови до її застосування

Термін “репарація” був введений 103 роки тому та означав те, що Німеччина та її союзники зобов’язані виплачувати збитки країнам Антанти, нанесені під час Першої світової війни. Згідно з репарацією держава, що розпочала війну повинна забезпечити часткове або повне відшкодування нанесених руйнувань постраждалій країні. Тобто репарацію в міжнародному праві розглядають як матеріальну відповідальність за завдані збитки постраждалій державі. Країна, що розпочала війну повинна виплатити репарацію державі, на яку напала. Характер і об’єм відшкодування залежить від спричинених руйнувань. Відшкодування втрат можливе після припинення воєнних дій, що документально підтверджені актом капітуляції, мирною угодою, або іншими відповідними документами.

Контрибуція після війни в Україні - обов’язковий крок

Поняття “контрибуція” виникло дуже давно і достеменно походження не відоме. Є дані, що стягненням контрибуції займалися ще в 86 році до нашої ери. Головною рисою контрибуції є примусове стягнення грошових та матеріальних виплат з держави, яка зазнала поразки - державі, що перемогла. Такий вид відшкодування є більш агресивним ніж репарація. Після завершення військового вторгнення і нашої перемоги російська федерація повинна забезпечити виплату в повному обсязі у вигляді контрибуції Україні. Отже, обов’язковим механізмом впливу на сьогоднішню агресію росії буде стягнення контрибуції для відшкодування нанесених збитків Україні. Для цього постраждалі компанії, фізичні та юридичні особи можуть скористатися послугами адвоката в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...