• Головна
  • Як потонула палаюча "Москва",- ФОТО, ВІДЕО
18:56, 18 квітня 2022 р.

Як потонула палаюча "Москва",- ФОТО, ВІДЕО

Як потонула палаюча "Москва",- ФОТО, ВІДЕО

Cтали відомі важливі деталі знищення флагмана російського Чорноморського флоту – ракетного гвардійського крейсера «Москва».

Російський пропагандист Володимир Соловйов в одній із своїх радіопередач, виражаючи свій гнів з приводу втрати флагманського крейсера так захопився, що видав причини гибелі корабля, які російська влада так ретельно намагається приховати від власного народу.

У монолозі з самим собою Соловйов заявив, що після влучання в крейсер двох українських протикорабельних ракет «Нептун», що спричинило пожежу з подальшою детонацією боєкомплекту, при цьому штатна протипожежна система не спрацювала і корабель вигорів з середини майже до тла.

Цю версію підтверджують фото пошкодженого російського корабля опубліковані на сайті ORYX, який спеціалізується на веденні статистики втрат армії рф в ході війни з Україною.

Як потонула палаюча "Москва",- ФОТО, ВІДЕО, фото-1

Пожежа охопила майже всі внутрішні відсіки лівого борту корабля. Майже з усіх ілюмінаторів назовні виривається густий чорний дим, що може свідчити про масштаби внутрішньої пожежі.

Як потонула палаюча "Москва",- ФОТО, ВІДЕО, фото-2

Капітан крейсера Антон Купрін виявився неспроможним організувати ефективні заходи по спасінню ввіреного йому флагмана. Замість цього він прийняв рішення якомога швидше втікти з підбитого корабля. 

Також на фото і відео добре видно, що море в момент догорання корабля було спокійне, жодної штормової погоди, яка по офіційним заявам міноборони рф, стала причиною затоплення крейсера, не спостерігається.

Жодні природні катаклізми та інші чинники військового характеру, окрім непрофесіоналізму та бездарного керівництва російського Військово-морського флоту не заважали порятунку крейсера «Москва».

Натомість, щоб хоч якось врятувати ситуацію з ганебною втратою флагмана Чорноморського флоту, ще й з такою гучною назвою, командування Військово-морського флоту рф організувало в Севастополі постановочну зустріч з нібито екіпажем крейсера. Реальну приналежність показаних нечисленних російських воєнних моряків, окрім капітана 1 рангу Антона Купріна, до екіпажу потопленого крейсера встановити важко.

Нагадаємо, 13 квітня, неподалік острова Зміїний, українським протикорабельним комплексом РК-360МЦ «Нептун» був уражений флагман Чорноморського флоту рф ракетний крейсер «Москва». За даними українських джерел, в корабель влучило відразу декілька протикорабельних ракет, які призвели до масштабної пожежі у внутрішніх приміщеннях. До ранку 14 квітня крейсер зберігав плавучість, але вже завалився на лівий борт і поступово набирав воду. Ще вночі міноборони рф офіційно заявило, що екіпаж покинув корабель.

В цей же день, міноборони рф було вимушене офіційно визнати втрату флагману Чорноморського флоту з формулюванням: «Під час буксирування в порт призначення, через пошкодження корпусу, отриманих в ході пожежі від детонації боєзапасу, корабель втратив стійкість. В умовах штормового хвилювання моря корабель затонув».

Як потонула палаюча "Москва",- ФОТО, ВІДЕО, фото-3
Як потонула палаюча "Москва",- ФОТО, ВІДЕО, фото-4

Офіційно визнати ураження свого крейсера українським протикорабельним комплексом «Нептун» в Кремлі духу не вистачило…

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #Москва #крейсер #рф
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...