• Головна
  • Наш Край: "Влада не має права змушувати 600 тисяч домогосподарств замерзнути взимку"
Политические новости
17:00, 28 жовтня 2021 р.

Наш Край: "Влада не має права змушувати 600 тисяч домогосподарств замерзнути взимку"

Политические новости

Через відміну рятувального пільгового тарифу для 600 тисяч сімей у яких становлено електроопалення для обігріву осель, мільйони українців ризикують збанкрутитися чи замерзнути у поточному опалювальному сезоні. Бо їх платіжки виростуть вдвічі. Про це заявив співголова політичної партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

«600 тисяч родин, які обігрівають свої будинки електроенергією і користувались зниженим тарифом, цього опалювального сезону поставлені урядом у кризові умови. Їх тариф на електроенергію збільшено у 2 рази, у порівнянні з минулим опалювальним сезоном: замість 90 коп/кВт-год – 1,68 грн/кВт-год. Те ж стосується жителів не газифікованих будинків, не оснащених центральним опаленням, багатодітних та прийомних родин чи сімейних дитячих будинків. Усім їм уряд відмінив пільговий тариф», — заявив Олександр Мазурчак.

Раніше, за словами співголови «Нашого краю», таким домогосподарствам надавалась пільга на перші 3000 кВт-год на місяць. Тепер же цю норму відмінили.

«з 1 січня 2021 року уряд скасував усі пільги на електроенергію, запровадивши єдиний тариф 1,68 гривні за кВт-год, в тому числі й при використанні електрики для опалювання житла. Таким чином, вартість опалення електроенергією різко зросла майже вдвічі. І якщо у першому кварталі цього року в ручному режимі пільгу надали людям, то цього опалювального сезону її відновлювати не збираються», — повідомив Олександр Мазурчак.

Нагадав співголова «Нашого краю» і про те, що у період з січня і до закінчення минулого опалювального сезону на такі «субсидії» були виділені бюджетні кошти в розмірі 1,4 мільярда гривень.

«У нинішньому опалювальному сезоні, як поінформували в Мінсоцполітики, надання компенсації вже не передбачено. Відповідно, домогосподарствам, які використовують електроопалення, доведеться платити за фіксованим тарифом і вже не розраховувати на «субсидії на світло», — наголосив Олександр Мазурчак.

«Наш край» вимагає якомога швидше прийняти Постанову Кабміну щодо субсидіювання електроопалення (до 3000 кВт-год на місяць) на цей опалювальний сезон та передбачити відповідні кошти в бюджеті на 2021 та 2022 роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...