• Головна
  • "Український уряд продовжує політику запозичування замість порятунку єкономіки"- Плачкова
Политические новости
17:20, 14 вересня 2021 р.

"Український уряд продовжує політику запозичування замість порятунку єкономіки"- Плачкова

Политические новости

Україна не просто занурюється в боргову яму, а падає в боргову безодню. При цьому продовжується політика позичань замість порятунку економіки. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Тетяна Плачкова.

"Український уряд продовжує політику запозичування замість порятунку єкономіки"- Плачкова, фото-1

https://www.facebook.com/tetianaplachkova/posts/400539498092082

Вона нагадала, що у вересні Україна зобов’язана заплатити зовнішнім кредиторам близько 3 млрд дол. Це рекордні виплати за державним боргом, який вже становить 2,5 трильйона грн, а кожна 8-ма гривня з держбюджету йде тільки на виплату відсотків.

«За прогнозами на кінець 2021 держборг перевищить 56% ВВП. Це набагато вище критичного рівня з максимумом 40% ВВП, як рекомендовано для країн, що розвиваються», - підкреслила політик.

Плачкова наголосила, що широко розрекламовані владою як «подарунок» на 30-річчя Незалежності 2,7 млрд доларів від МВФ називають скоріше подарунком уряду аніж українцям. Їх  направили «на проїдання», хоча до цього запевняли, що спрямують на погашення існуючих боргів. Крім того, влада втягує країну у все більші боргові зобов’язання.

«Продовжується політика позичань замість порятунку економіки. Напередодні Прем’єр прозвітував про укладення з черговими кредиторами нових угод на 411 млн грн. Мовляв, частина піде на розвиток вищої освіти, а частина – для підвищення стійкості української енергосистеми. Що насправді криється за цими красивими формулюваннями?», - зазначила вона.

Тетяна Плачкова наголосила, що для стабілізації ситуації необхідна державна антикризова стратегія та реальні кроки з покриття дефіциту держбюджету, який в 2021 році складає майже 10 млрд дол. Проте про це у заявах посадовців від влади не йдеться.

«Зрозуміло, що Україні потрібен Уряд, здатний не лише розробити таку стратегію, а й реалізовувати її, щоб повернути країні та людям впевненість у завтрашньому дні», - резюмувала народний депутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...