• Головна
  • Сергій Шахов: "Влада не змогла підготуватися до нового навчального року"
Политические новости
17:00, 31 серпня 2021 р.
Надійне джерело

Сергій Шахов: "Влада не змогла підготуватися до нового навчального року"

Политические новости

Незважаючи на зусилля керівного складу навчальних закладів та педагогічних колективів, повноцінно розпочати навчальний рік, нажаль, не вийде. Бо українська влада не зуміла правильно спланувати підготовку до першого вересня. Про це заявив співголова політичної партії «Наш край», народний депутат Сергій Шахов.

«Я бачу, що керівники навчальних закладів зробили усе, що могли. А от Міносвіти явно провалило підготовку. Протиепідемічних засобів – кіт наплакав. Щоб їх закупити уряд зменшив на 77 мільйонів видатки на програму, яка призначена для забезпечення підручниками, посібниками та методичними матеріалами. Не виділив кошти із ковідного фонду, а відкрито урізав статті, які нормальний уряд не те що не скорочує, а розширює. Якщо чесно, антисептиків та масок, які вони закупили заледве вистачить на місяць. Це провальна підготовка до навчального року у таких складних умовах», — заявив Сергій Шахов.

Навіть у частині вакцинації педагогів, за словами нардепа, уряд провалив свою роботу

«Вакцинація знову провалилася. Причому тепер це має не лише статистичні наслідки, а і цілком практичні. До очного навчання в червоні зоні будуть допущені лише ті школи, які мають 80% повністю вакцинованого персоналу. І таких на загальному фоні дуже мало. Вакциновані тільки третина вчителів. Зважаючи на ці цифри, можна сміливо стверджувати, що уряд просто буде «вимушений» закривати школи на дистанційне навчання», — наголосив співголова «Нашого краю».

«Наш край» вимагає від уряду перестати займатися популізмом і вжити реальних заходів для забезпечення роботи українських шкіл в очному режимі. Кабмін повинен представити системний план забезпечення належного рівня вакцинації вчителів та технічних працівників шкіл, а також розробити механізм фінансування освітніх протиепідемічними засобами з відповідних фондів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...