• Головна
  • Сергій Шахов: Результатом чергового подорожчання електроенергії стане стрімкий ріст боргів населення
Политические новости
15:00, 28 липня 2021 р.

Сергій Шахов: Результатом чергового подорожчання електроенергії стане стрімкий ріст боргів населення

Политические новости

Нове підвищення тарифів на електроенергію спровокує стрімкий ріст заборгованості з боку населення за комунальні послуги. Про це заявив народний депутат, співголова політичної партії «Наш край» Сергій Шахов.

Сергій Шахов: Результатом чергового подорожчання електроенергії стане стрімкий ріст боргів населення, фото-1

«Лише в січні заборгованість за електроенергію зросла на 1,6 млрд грн. Загалом, за опалювальний сезон борг населення за електроенергію зріс в 1,6 раза (+ 2,8 млрд грн) – з 5 млрд грн до 7,8 млрд грн. Таке стрімке збільшення боргів означає, передусім те, що тарифи не відповідають фактичним доходам населення, а субсидії отримують не всі, хто їх потребує», — заявив Сергій Шахов.

Народний депутат наголосив, що уряд не вважає потрібним заздалегідь попередити людей про розмір нового тарифу. Така мовчанка «до останнього», вочевидь, вказує на те, що радуватися буде нічому.

«Поки що відома лише формула і що цифра в платіжках може зрости у двічі. Тариф буде відрізнятися, в залежності від того, який обсяг електроенергії буде використовувати споживач протягом місяця. Чим менший обсяг споживання, тим нижчий тариф, чим більший – тим дорожчий. Максимальний тариф для споживачів електроенергії (понад 500 кВт-г на місяць) може становити 3,4 грн/кВт-год. Тарифів для інших обсягів споживання уряд поки на називає», — заявив нардеп.

«Наш край» наполягає на необхідності:

По-перше, до кінця 2021 року залишити діючий тариф на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн/кВт-год. По-друге, запровадити дієвий механізм реструктуризації боргів за комунальні послуги серед побутових споживачів. По-третє, підвищення тарифів повинне супроводжуватись відповідним збільшенням субсидій в державному бюджеті, інакше буде збільшуватись лише заборгованість за спожиту електроенергію. Чим дорожча електроенергія, тим менше українців можуть собі дозволити платити за неї.

Сергій Шахов: Результатом чергового подорожчання електроенергії стане стрімкий ріст боргів населення, фото-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...