• Головна
  • «Наш край» вимагає від уряду припинити платити премії на збиткових держпідприємствах
Политические новости
11:50, 15 липня 2021 р.

«Наш край» вимагає від уряду припинити платити премії на збиткових держпідприємствах

Политические новости

Українська влада повинна припинити платити багатомільйонні премії керівництву держпідприємств, які демонструють збитки. Про це заявив співголова політичної партії «Наш край», народний депутат Антон Кіссе.

На його думку, керівники держпідприємств мають отримувати премії лише за прибуткові роки, у разі ж збиткової роботи підприємства керівники мають сплачувати повноцінні штрафи.

«Потрібно зафіксувати фонд зарплат і премій для правління та наглядових рад на рівні не більше 1% відсотка від чистого доходу підприємства. А у випадку збитковості підприємства — передбачити систему штрафів для правління та членів наглядових рад. І штрафи мають бути не меншими, ніж премії. Тільки так ми змусимо наглядові ради працювати, а не нищити державні підприємства», — заявив Антон Кіссе. 

Народний депутат нагадав, що поки прості українці ледь зводять кінці з кінцями після сплати рахунків за газ, правління НАК «Нафтогаз» отримує сотні мільйонів гривень премій при жахливих фінансових показниках.

«Згідно річного звіту Комітету з призначень та винагород «Нафтогазу», члени правління у збитковому для компанії 2020 році сумарно отримали 610,1 млн грн винагороди. До складу правління компанії у 2020 році входило 7 осіб. Ці премії група «Нафтогаз» нарахувала своїм очільникам за 2020 рік, у якому отримала збиток у 19 млрд гривень!», - наголосив нардеп.

Він додав, що гідні зарплати мають стати нормою в Україні, однак при цьому має бути справедливий розподіл коштів та винагород.

«Рівень винагород має відображати ефективність роботи будь-якої компанії. Неприйнятним є, коли ТОП-керівники та члени наглядових рад отримують непомірні заробітні плати, які жодним чином не корелюються з ефективністю їхньої діяльності чи фінансовими показниками компанії», — підсумував Антон Кіссе.

Народні депутати від «Нашого краю» виступають із ініціативою законодавчого врегулювання рівня заробітних плат та винагород для топ-керівників держпідприємств. По-перше, потрібно зафіксувати фонд зарплат і премій для правління та наглядових рад на рівні не більше 1% від чистого доходу підприємства. По-друге, у випадку збитковості підприємства передбачити систему штрафів для правління та членів наглядових рад. По-третє, зафіксувати кількісний коефіцієнт, що визначає граничний рівень винагород для керівництва держкомпанії, який корелюється від мінімальної заробітної плати простого робітника підприємства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...